Vyhľadávanie:

Obhajca trofeje nezaváhal

Obhajca trofeje nezaváhal

Futbal
V semifinále pomerne hladko zdolali futbalisti Gerustu (v páskovaných dresoch) Výber USSK 5:1 a postúpili do finále.

V hale Cassosport sa konal 6. ročník futbalového halového turnaja o Pohár predsedu predstavenstva Gerust a.s. Košice. Podobne ako v predchádzajúcich ročníkoch, aj tento raz bojovalo o cennú trofej osem mužstiev v dvoch skupinách. Okrem tímu usporiadateľov, ktorý obhajoval vlaňajšie prvenstvo, štartovalo v turnaji aj sedem mužstiev z U. S. Steel Košice. Nechýbali medzi nimi ani víťazi našej letnej olympiády a tohtoroční futbaloví majstri U. S. Steel Košice futbalisti z Teplej valcovne, ktorí sa o účasť vo finále pripravili sami.

V semifinále viedli nad Špeciálnou údržbou už 2:0, napokon nevyužili tri čisté gólové šance, znervózneli a zápas sa skončil nerozhodne 2:2. Na pokutové kopy potom vďaka svojmu brankárovi Saroiovi, ktorý chytil dve penalty, vyhrali údržbári 3:2. Hráči zo Špeciálnej údržby sa teda prekvapujúco, ale o to zaslúženejšie dostali z našich mužstiev až do finále. Tento duel medzi mužstvami Gerust a Špeciálnou údržbou bol vyvrcholením turnaja. Diváci videli spolu dvanásť gólov i skvelé víťazstvo výborne kombinačne hrajúceho tímu Gerust po výsledku 7:5. Futbalisti z Gerustu tak obhájili svoje vlaňajšie prvenstvo a pretože v tomto turnaji vyhrali aj v roku 2002, tretí raz po sebe získali cennú trofej. Tak ako vlani, aj v tomto roku o bronz bojovali futbalisti z Teplej valcovne, ktorí sa v boji o 3. miesto stretli z druhým porazeným semifinalistom, s hráčmi Výberu USSK. Ich vzájomný súboj sa skončil nerozhodne 1:1, na pokutové kopy vyhrali zverenci trénera Jozefa Fottu z TVa 3:2 a obhájili z vlaňajška tretiu priečku.

Najprv sa ale hralo v dvoch skupinách, systémom každý s každým raz 25 minút hrubého času bez polčasu a zmeny strán. Prvé dve mužstvá zo skupín postúpili do semifinále, ale záverečné stretnutia o umiestnenie sa už hrali 30 minút hrubého času.

Biela skupina: Nákup - Obal Servis 5:0, Gerust - Špeciálna údržba 2:2, Nákup - Špeciálna údržba 3:4, Gerust - Obal Servis 9:1, Obal Servis - Špeciálna údržba 4:7 a Gerust - Nákup 2:1.

Poradie v skupine:

1. Gerust 3 2 1 0 13:04 7 b.
2. Špeciálna údržba 3 2 1 0 13:09 7 b.
3. Nákup 3 1 0 2 9:06 3 b.
4. Obal Servis 3 0 0 3 5:21 0 b.

Zelená skupina: Zušľachťovne - Studená valcovňa 1:3, Výber USSK - Teplá valcovňa 0:0, Zušľachťovne - Teplá valcovňa 0:7, Výber USSK - Studená valcovňa 2:1, Studená valcovňa - Teplá valcovňa 2:4, Výber USSK - Zušľachťovne 6:2.

Poradie v skupine:

1. Teplá valcovňa 3 2 1 0 11:02 7 b.
2. Výber USSK 3 2 1 0 8:03 7 b.
3. Studená valcovňa 3 1 0 2 6:07 3 b.
4. Zušľachťovne 3 0 0 3 3:16 0 b.

V prvom semifinále, ktoré sa hralo krížovým systémom, sa najprv zrodil nerozhodný výsledok, a to v zápase TVa - Špeciálna údržba 2:2. Na pokutové kopy vyhrali údržbári 3:2. V druhom stretnutí víťazný tím bielej skupiny Gerust rozstrieľal druhé mužstvo zo zelenej skupiny Výber USSK 5:1.

O 3. miesto
TVa - Výber USSK 1:1, na pokutové kopy 3:2.

V tomto zápase začali obidve mužstvá veľmi opatrne, zamerali sa hlavne na obranu, takže gólových šancí bolo poskromne. Stav bol dlho bezgólový, až v 12. minúte po vydarenej kombinačnej akcii skóre otvorili hostia po strele Frascarelliho. Domáci potom pridali na útočnej aktivite a 6 minút pred koncom za domácich Kolesár tvrdou strelou vyrovnal. Zo značky pokutového kopu boli úspešnejší valcovači z Teplej valcovne a vybojovali si tretie miesto.

Finále
Gerust - Špeciálna údržba 7:5.

Stretnutie sa hralo vo vysokom tempe s veľkým dôrazom v obranných činnostiach. Miestami sa v hre iskrilo, na čo doplatili hostia dvoma vylúčeniami. Strelecky sa lepšie darilo obhajcovi trofeje z mužstva Gerust, ktorého hráči si vypracovali trojgólové vedenie. Ako sa v ďalšom priebehu finálového súboja ukázalo, tento trojgólový náskok znamenal základ ku konečnému úspechu. Hostia sa snažili, v 16. minúte znížili na 5:3, lenže v závere už domáci opäť viedli o 3 góly 7:4. Na zvrat vo vývoji skóre už hosťom nezostával čas a navyše dohrávali oslabení o jedného hráča.

Po skončení turnaja organizátori vyhodnotili i odmenili najlepších hráčov i strelca. Cenu pre najlepšieho brankára prevzal brankár z Teplej valcovne Klembara, za najlepšieho hráča v poli vyhodnotili Dulinu z víťazného celku Gerust a najlepším strelcom turnaja sa so siedmimi gólmi stal Mico zo Špeciálnej údržby.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...