Vyhľadávanie:

Obhájili osvedčenie o akreditácii

Obhájili osvedčenie o akreditácii

Slovenská akreditačná služba (SNAS) 2. marca 2011 opätovne udelila Laboratóriu Chemické faktory (LCHF) v pôsobnosti útvaru Riaditeľa pre pracovnú zdravotnú službu Osvedčenie o akreditácii na ďalšie štyri roky. Reakreditácia úspešne ukončila trojročné úsilie zamestnancov vykonávať akreditovaný odber vzoriek z pracovného ovzdušia, skúšky pevných aerosólov a zároveň udržiavať už zavedený systém manažérstva kvality podľa normy ISO/IEC 17025:2005. Zamestnanci, po vykonaní skúšok pred komisiami štátnych orgánov, postupne získali Osvedčenia o odbornej spôsobilosti, implementovali nové poznatky a trendy, spracovávali dokumentáciu. Kvalita bola pravidelne kontrolovaná množstvom interných auditov

Na reakreditačnom posúdení SNAS sa jednoznačne potvrdila kompetentnosť a pripravenosť Laboratória Chemické faktory na akreditáciu. Akreditácia poskytuje štandard na činnosť, širokú škálu marketingových výhod a medzinárodné uznanie technickej kompetencie. Akreditáciou sa veci nekončia, ale dostávajú sa na cestu neustáleho zlepšovania. Vysoký štandard kvality sa prenáša do praxe zvýšením kvality starostlivosti o zdravie zamestnancov, ktoré je primárnym cieľom celého útvaru Riaditeľa pre pracovnú zdravotnú službu. Kvalita výsledkov skúšok nie je ovplyvnená zamestnávateľom a tak je zabezpečená objektivita. Takto garantované výsledky skúšok sú uznávané a ďalej spracovávané pre Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Košiciach, ktorý vykonáva štátny zdravotný dozor aj nad našou firmou. Všetky činnosti spojené s reakreditáciou realizovali zamestnanci interne. Tím viedol riaditeľ pre PZS Michal Ihnatko a manažér pre chemické faktory Ján Hudák. Členmi tímu boli aj špecialista Ľubor Kalafus a laborantka Helena Komorová, ktorým tiež patrí poďakovanie za dobre odvedenú prácu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...