Vyhľadávanie:

Obnovená časť historického rybníka aj chodník v Lužnom lese

Obnovená časť historického rybníka aj chodník v Lužnom lese

Košice, 16. jún 2021 – Nadchádzajúci víkend budú Košice plné dobrovoľníkov. Na tričkách budú mať slogan Hutníci pre Košice ako vyjadrenie nezištnej pomoci viacerým organizáciám. Tie celý rok poskytujú zdravotné a sociálne služby obyvateľom mesta, zabezpečujú aktivity pre deti a mládež, starostlivosť o životné prostredie i zvieratá a pomoc veľmi vítajú. V poradí už 16. ročník dní dobrovoľníkov Hutníci pre Košice sa bude konať 17. až 18. júna 2022 a do vybraných aktivít sa môže zapojiť i široká verejnosť.

Podujatie začína Hutníckou kvapkou krvi v piatok ráno v Hematologicko-transfúznom oddelení Nemocnice AGEL Košice - Šaca vo Vstupnom areáli U. S. Steel, kde sú pripravení plynule vybaviť niekoľko desiatok bezplatných darcov. Spracované červené krvinky či krvná plazma následne pomôže ľuďom s vážnymi ochoreniami, po úrazoch i operáciách.

V sobotu dopoludnia dobrovoľníci pomôžu pri revitalizácii časti historického rybníka
v botanickej záhrade, pustia sa do opravy športového ihriska v Centre pre deti a rodiny na Hurbanovej ulici, na detskej železnici pomôžu pri údržbe rušňov i úprave okolia trate, v útulku pre zvieratá pri Haniske vyrobia nové prístrešky pre psíkov a v ZOO budú natierať takmer 200 metrový drevený náučný chodník Lužný les.

„Považujeme sa za súčasť komunity a rozvíjame dlhodobé partnerstvá s mnohými organizáciami. Nielen firma, ale aj samotní zamestnanci neváhajú nezištne pomôcť vždy, keď treba. Zároveň tak spoznávajú potreby regiónu a podieľajú sa na jeho rozvoji,“ hovorí James Bruno, prezident U. S. Steel Košice.

V piatok i v sobotu môžu hutníci i obyvatelia mesta darovať dámske a pánske sezónne oblečenie a obuv, najmä tričká, krátke nohavice, mikiny, tepláky či tenisky. V zariadeniach Arcidiecéznej charity v Košiciach uvítajú aj trvanlivé potraviny, posteľnú bielizeň, kuchynské a hygienické potreby. Majú ich celkovo 34 v 16 mestách východného Slovenska. Zberné miesto bude v piatok od 12.00-18.00 hod. a v sobotu od 8.00-15.00 hod. v centre Arcidiecéznej charity na Masarykovej 19 (v areáli ZŠ a MŠ), ako aj na Triede SNP 24 v OZ Jeseň života, kde so zbierkou pomáhajú hutníci na dôchodku. Podrobnejšie na webe:
U. S. Steel Košice - Dobrovoľníctvo (usske.sk)

Ďalšie informácie poskytne:
Ján Bača
riaditeľ pre vonkajšie vzťahy
U. S. Steel Košice, s.r.o. Tel.: +421 55 673 4476
E-mail: jbaca@sk.uss.com www.usske.sk

- KONIEC -

 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...