Vyhľadávanie:

Oceľ východu raz za dva týždne

Oceľ východu raz za dva týždne

Milí čitatelia, dnešným vydaním Ocele východu uzatvárame jednu kapitolu jej bezmála 50-ročného života a zároveň otvárame ďalšiu novú etapu.

Prvé číslo závodného časopisu si budovatelia hutníckeho kombinátu mohli prečítať už 12. decembra 1960, iba pár dní po tom, čo sa do zeme zahryzli prvé bagre. Časopis na štyroch stranách sa k svojim čitateľom dostával dvakrát do mesiaca.

Od roku 1964 do roku 1976 Oceľ východu prichádzala k hutníkom a ich rodinám raz do týždňa na štyroch až ôsmich stranách. V tomto období sa časopis orientoval na ukončovacie práce v jednotlivých závodoch, neskôr odzrkadľoval prvé úspechy vo výrobe a na konci šesťdesiatych a začiatkom sedemdesiatych rokov prinášal rôznorodé materiály o živote a práci osadenstva podniku.

Ďalšia zmena v periodicite noviny zasiahla v roku 1976. Oceľ východu ako jediný podnikový časopis na Slovensku vychádzal dva razy do týždňa - v utorok a piatok - na štyroch novinových stranách a raz do mesiaca na ôsmich stranách. V tom čase na stránkach Ocele východu dominovali najmä veľké investičné akcie, články približujúce úspešných jednotlivcov a kolektívy. Nechýbali športová a kultúrna rubrika, pravidelná strana pripravovaná stredným odborným učilišťom a neskôr i mimoriadne obľúbená štvorstranová športová príloha.

Po piatich rokoch a jednom týždni vychádzania dvakrát do týždňa sa prvým januárovým číslom roku 1982 vrátila Oceľ východu k týždňovej periodicite. Snaha zvýšiť aktuálnosť informácií totiž nepriniesla očakávaný efekt - hlavne, ako to vtedajšie noviny uvádzajú, kvôli zmennosti v podniku a tiež preto, že sa nepodarilo dosiahnuť skrátenie výrobných termínov v tlačiarni.

Deväťdesiate roky a príchod informačných technológií od základu zmenili systém práce redakcií i tlačiarní. Digitálna fotografia zrýchlila použiteľnosť snímok, plnofarebná tlač prispela k dynamike novín. Aj noviny U. S. Steel Košice zachytili trend. Noviny dostávate do rúk nielen v tlačenej podobe, ale môžete si ich prečítať aj na intranete a vybrané príspevky aj na webovej stránke spoločnosti.

Hoci Oceľ východu viackrát menila svoju tvár, po celý čas v podniku plnila a plní úlohu významného komunikačného nástroja. Prostredníctvom novín ste informovaní o dianí vo firme a o živote a práci vašich kolegov. Po bezmála dvadsiatich ôsmich rokoch sa s Oceľou východu budete už od najbližšieho vydania stretávať raz za dva týždne. Vždy vo farebnom vyhotovení, v nezmenenom rozsahu a náklade. Bezplatný dvojtýždenník nájdete každú druhú stredu na zvyčajnom mieste. Budeme radi, ak nám aj naďalej zachováte priazeň a ak sa budeme na tvorbe novín spoločne podieľať.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...