Vyhľadávanie:

Oceliar Rastislav Šelepský Priateľom Východu

Oceliar Rastislav Šelepský Priateľom Východu

Priateľ Východu. Takéto ocenenie získal Rastislav Šelepský 6. februára 2020 počas slávnostného galavečera pri príležitosti 25. výročia Karpatskej nadácie v Kulturparku Košice. Rastislav Šelepský pracuje ako majster údržby v divíznom závode Oceliareň a vo svojom voľnom čase vedie Občianske združenie Priatelia trstenskej prírody, ktorému sa podarilo zrea­lizovať viaceré verejnoprospešné aktivity.

Pomohli aj granty z pro­gramu Spoločne pre región, ktorý už trinásť rokov organizuje U. S. Steel Košice a Karpatská nadácia na podporu lokálnych komunitných projektov. Nadšenci okolo Rasťa Šelepského oživili mŕtve rameno rieky Hornád, vysadili lipovú aleju pri cyklochodníku z Trsteného do Skároša, zapojili mladých ľudí do obnovy včelárstva v obci. „Pochopil som, že ak sa sami aktívne nezačneme zaujímať o to, kde a ako žijeme, veci okolo nás sa nezmenia,“ povedal pri preberaní ocenenia. 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...