Vyhľadávanie:

Oceliari dnes cestujú na Liptov

Oceliari dnes cestujú na Liptov

Dnes sa v ďalšom zápase Tipos Extraligy predstavia oceliari o 18:30 na ľade MHk 32 Liptovský Mikuláš.

Liptovský Mikuláš si v 6 extraligových zápasoch pripísal na svoje konto 7 bodov. Po dvoch víťazstvách nad Trenčínom a Spišskou Novou Vsou, ťahal za kratší koniec proti Novým Zámkom a Popradu.

HC Košice si v poslednom ligovom zápase pripísal víťazstvo. Po presvedčivom výkone v domácom prostredí porazil Trenčín. Skóre stretnutia otváral svojim druhým gólom v sezóne Joona Jääskeläinen. Hosťom sa síce podarilo vyrovnať, no v presilovej hre kapitán Michal Chovan vsietil druhý gól a na 3:1 zvyšoval svojim prvým gólom za oceliarov Patrick Watling. O pár sekúnd hostia znížili na rozdiel gólu, ale to bolo z ich strany všetko. Na rozdiel dvoch gólov opäť v presilovej hre zvyšoval obranca Jordon Southorn a na konečných 5:2 upravil Jens Olsson.

Najproduktívnejšími hráčmi HC Košice sú Joona Jääskeläinen (2+3) a kanadsý obranca Jordon Southorn (1+4). Najlepším strelcom je fínsky útočník Ville Leskinen, keď zaznamenal tri góly. V poslednom zápase bol brankárskou oporou Andrej Košarišťan, ktorého úspešnosť zákrokov je 90,24%.

Marek Slovák, útočník HC Košice: „Trochu sme si to zdramatizovali prvou tretinou, ale od druhej sme boli lepším mužstvom na ľade. Povedali sme si, že je síce pekné mať 40 striel, ale tie strely musia byť kvalitné. Strelili sme góly z okolia bránkoviska, ďalšie dva padli zo striel od modrej. Toto sme potrebovali.“

Zostava HC Košice z posledného zápasu proti Trenčínu:

Košarišťan (Riečický) – Southorn, Olsson, Šedivý, Ferenc, Deyl, Romančík, Bartoš A. – Jääskeläinen, Campbell, Bartánus – Leskinen, Chovan, Tybor – Watling, Slovák, Lamper – Havrila, Rogoň, Linet

Zápas si môžete vychutnať na televíznej stanici SPORT TV a na internetovej platforme prostredníctvom Tipsport TV.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...