Vyhľadávanie:

Oceliari si dnes zmerajú sily s Novými Zámkami

Oceliari si dnes zmerajú sily s Novými Zámkami

Základná časť sa blíži ku koncu a hokejistom HC Košice ostáva odohrať už iba päť zápasov. Najbližšie stretnutie ich čaká v piatok 24. februára, keď v domácej Steel Aréne privítajú o 18:30 tím HC MIKRON Nové Zámky. S týmto súperom odohrali tri zápasy, v ktorých zatiaľ platilo, že domáci tím bol stále úspešnejší.

Tím pod vedením maďarského trénera GM stihol pred playoff doplniť tím dvomi hráčmi. Z východu na západ sa sťahoval Adam Lapšanský, ktorý naposledy pôsobil v Michalovciach. Za Duklu odohral v tejto sezóne 25 zápasov, kde päťkrát skóroval a trikrát asistoval. Aj ďalšia posila je útočník. Z Västveriks IK – mužstva druhej najvyššej švédskej ligy prišiel do tímu Kanaďan Troy Loggins. Vo Švédsku odohral 27 zápasov, v ktorých strelil deväť gólov a päťkrát asistoval. V Nových Zámkoch odohral už 10 zápasov, v ktorých strelil štyri góly a pridal k nim aj jednu asistenciu.

Už dlhodobo je v Nových Zámkoch najproduktívnejšia trojica amerických hráčov Jackson – Farley – Johnson. Najviac bodov získal Robert Jackson, ktorý má zároveň najviac gólov a najlepší priemer bodu na zápas. V 45 stretnutiach získal 49 bodov za 28 gólov a 21 asistencií, čo znamená 1,09 bodu na zápas. O 8 bodov menej má Austin Farley. Najlepší asisten v tíme strelil 15 gólov a pripísal si k nim 26 asistencií. Trojicu najproduktívnejších hráčov uzatvára Ben Johnson. 28 ročný útočník strelil 14 gólov, ku ktorým pridal 23 asistencií.

Posledný zápas:
Býci sa naposledy predstavili pod Tatrami, kde čelili Popradu. Zápas im nevyšiel a prehrali ho 3:5. Za Zámky sa gólovo presadili najlepší strelec Robert Jackson, Mário Múčka a svoj premiérový gól za bielozelených strelil Adam Lapšanský.

Zostava HC MIKRON Nové Zámky z posledného zápasu proti Popradu:
Kantor – Chovan, Lee, Hatala, Kozák, Ligas, Mamčics, Laurenčík – Klempa, Johnson, Loggins – T. Mikúš, Jackson, Farley – Faith, J. Mikúš, Bezúch – Múčka, Ondrušek, Lapšanský

Postavenie v tabuľke:
Náš najbližší súper sa aktuálne nachádza na siedmom mieste. Na konte má 68 bodov čo je len o bod menej ako šieste Michalovce.

Vzájomné zápasy:

8. kolo
HC MIKRON Nové Zámky – HC Košice 5:2 (1:2, 3:0, 1:0)

Góly a asistencie: 18. Hatala (Faith, Klempa), 26. Lee (Farley), 34. Jackson (Farley, Johnson), 37. Johnson (Jackson, Lee), 59. Johnson – 8. Leskinen (Campbell, Bartánus), 18. Campbell (Southorn, Olsson)

19. kolo
HC MIKRON Nové Zámky - HC Košice 6:2 (3:0, 1:2, 1:0)

Góly a asistencie: 3. Ligas (Hajnik), 15. Johnson (Farley, Jackson), 16. Johnson (Mamčics, Farley), 31. Farley (Jackson, Lee), 56. Johnson (Jackson, Lee), 57. Kozák (J. Mikúš) - 29. Slovák (Bartánus, Romančík)

30. kolo
HC Košice – HC MIKRON Nové Zámky 5:3 (2:1, 1:2, 2:0)

Góly a asistencie: 16. Jääskeläinen (Southorn, Chovan), 19. Jääskeläinen (Southorn, Chovan), 23. Romančík (Havrila), 44. Pollock (Slovák), 49. Pollock (Bartánus, Olsson) – 8. Ondrušek (Mišiak, Chovan), 28. Múčka (Mikúš T., Jackson), 38. Jackson (Mamčics, Farley)

Naši Oceliari odohrali domáci zápas proti Liptovskému Mikulášu. V bráne sa po dlhej dobre predstavil Dominik Riečický. V jeho prvom stretnutí po zranení vychytal víťazstvo a nepustil za svoj chrbát ani jeden gól. Naši hokejisti strelili štyri góly, keď sa postupne presadili Denis Parshin, Oliver Jokeľ, Patrik Rogoň a vo svojom druhom zápase opäť skóroval Hunter Fejes.

Zostava HC Košice z posledného stretnutia proti Liptovskému Mikulášu:
Riečický – Breton, Olsson, Šedivý, Southorn, Ferenc, Deyl, Bartoš – Jääskeläinen, Slovák, Rogoň – Bartánus, Pollock, Fejes – Lamper, Linet, Paršin – Jokeľ, Hovorka, Havrila

Vstupenky na všetky domáce zápasy je možné zakúpiť v pokladni 2h pred zápasom alebo  online na stránke vstupenky.hckosice.sk/#/ .

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...