Vyhľadávanie:

Od neistoty k prosperite

Od neistoty k prosperite

V piatok 24. novembra 2000 vznikla USSK

Pred piatimi rokmi, v piatok 24. novembra 2000, sa začala písať nová história výroby ocele v metropole východného Slovenska. Transakcia medzi VSŽ a U. S. Steel sa s definitívnou platnosťou uzatvorila. Prezident VSŽ Gabriel Eichler urobil posledný symbolický krok, keď po náročných rokovaniach prvému prezidentovi U. S. Steel Košice Johnovi H. Goodishovi slávnostne odovzdal v ten deň magnetickú kartu od svojej kancelárie a tým aj hutníckej časti fabriky.

Za päť rokov prešli košické železiarne mnohými zmenami. Z upadajúcej firmy sa po zásadných zmenách v riadení stala spoločnosť schopná konkurovať najlepším svetovým oceliarňam, ktorej prioritou je na prvom mieste predovšetkým bezpečnosť pri práci, kvalita výroby, znižovanie nákladov, servis zákazníkom a transparentnosť všetkých procesov. Nie náhodou sa U. S. Steel Košice nedávno stala slovenskou firmou roka. Za týmto ocenením sú výsledky, na ktorých sa podieľali všetci zamesnanci USSK. Oceľ východu pri príležitosti 5. výročia U. S. Steel Košice pripravila špeciálnu prílohu, ktorá je stručným prierezom doterajšej činnosti spoločnosti.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...