Vyhľadávanie:

Odrazili nápor Slovana

Odrazili nápor Slovana

Hokejisti HC Košice po dvoch zaváhaniach víťazne napredujú

Po prvej tohtoročnej prehre 4. januára v Bratislave sa bodový rozdiel medzi lídrom extraligovej tabuľky HC Košice a druhým tímom Slovanom scvrkol na rozdiel siedmich bodov. Potom však v ďalších troch kolách Košičania bodovali doma s Trenčínom, v Kežmarku a v nedeľňajšom súboji v Steel Aréne proti Nitre naplno. Ich najväčší prenasledovateľ z Bratislavy, ktorý v jedenástich zápasoch neprehral, v posledných dvoch stretnutiach už taký úspešný nebol.

V Trenčíne i v Kežmarku síce belasí vyhrali, ale až v predĺženiach. Stratili dva body a Košičania tak zvýšili na vedúcej priečke svoj náskok po 43. kole na deväť bodov a odrazili nápor Slovana. V nedeľňajšom zápase proti Nitre si diváci v Steel Aréne prišli na svoje. Už po dvoch tretinách sa tešili z ôsmich gólov v bránke hostí a veru nechýbalo veľa, aby sa skandovanie z tribún "desať, desať", stalo skutočnosťou. Puk po strelách košických hráčov skončil tri razy na žrdi a v jednom prípade hlavný rozhodca Tabačkov gól, dosiahnutý korčuľou, neuznal.

"Prianie tribún o dvojciferný výsledok sme nedokázali splniť, hoci sme veľmi chceli. V poslednej tretine sa nám akosi zasekol náš strelecky gólostroj. Mali sme množstvo šancí, žiaľ, ani jedna strela si už nenašla cestu za brankárov chrbát. Teší nás, že sme využili štyri presilovky, " povedal po zápase jeden z našich najlepších hráčov na ľade Peter Húževka. Bol autorom dvoch gólov. Najprv prvým gólom v 52. sekunde otvoril skóre a ôsmym gólom v 38. minúte pre zmenu uzavrel gólový účet v tomto zápase. V košickom drese sa predstavil ďalší nový hráč, reprezentačný obranca Tomáš Slovák. Debut si odkrútil ešte v zápase v Kežmarku, v nedeľu sa po prvý raz predstavil divákom v Steel Aréne. Je odchovancom Košíc, ktorý hrával nielen v zámorských kluboch (AHL) Hershey, Reading, Lowell, ale aj vo Fínsku, Švédsku a naposledy v nemeckom Augsburgu. Na jeho adresu tréner Anton Tomko poznamenal: "V obrane zatiaľ nahradil zraneného Šterbáka. Je to zadák s cennými skúsenosťami. Pred našimi fanúšikmi sa predstavil po prvý raz a bol z toho zo začiatku trochu nervózny. Keď sa zbavil nervozity, hral spoľahlivo, agresívne, dobre sa zapájal do útočných kombinácií. Myslím si, že pre mužstvo bude prínosom."

Včera sa Košičania, po uzávierke tohto čísla Ocele východu, predstavili na ľade piateho mužstva tabuľky v Skalici. Cestovali tam s úmyslom dobre brániť a eliminovať najmä prvú útočnú formáciu domácich Pálffy, Mikúš, Hartmann, ktorá bola v posledných kolách nielen doma, ale aj vonku na neudržanie.

Hokejová Slovnaft extraliga sa však blíži k záveru dlhodobej základnej časti. V najbližšom 45. kole sa naši hokejisti predstavia svojim fanúšikom doma v piatok, 16. januára. O 17.30 hod. sa stretnú s Liptovským Mikulášom. Už v sobotu, 17. januára, odohrajú pred televíznymi kamerami zápas v Poprade. Po základnej časti, ktorá sa skončí stretnutiami 48. kola v nedeľu, 25. januára, bude extraliga pokračovať nadstavbovou časťou. Tá sa bude hrať v dvoch skupinách. Prvá bude zložená z mužstiev umiestnených po 48. kole na prvých šiestich miestach. Druhú skupinu bude tvoriť zvyšných šesť tímov doplnených o Slovensko 20.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...