Vyhľadávanie:

Odštartovali celoročnú súťaž vytrvalcov

Odštartovali celoročnú súťaž vytrvalcov

Zimným behom Olšavskou dolinou 2. marca 2014 v Blažiciach odštartovali vytrvalci tohtoročnú bežeckú sezónu. Beh bol prvým podujatím zo šestnástich naplánovaných pretekov v rámci dlhodobej súťaže Východoslovenskej veľkej ceny vytrvalcov (VVCV), ktorú organizuje Maratónsky klub Košice. Súťažiť sa bude v štyroch vekových kategóriách mužov a dvoch kategóriách žien. Do celkového hodnotenia budú zaradení len tí bežci, ktorí zo šestnástich pretekov absolvujú minimálne šesť. Aj keď sa niektorí zúčastnia väčšieho počtu pretekov, do konečného poradia sa každému z nich započíta hodnotenie len zo šiestich bežeckých podujatí, v ktorých pretekár dosiahol najviac bodov. O poradí rozhoduje súčet získaných bodov pridelených za dosiahnuté časy, ale tento súčet sa môže zvýšiť o päť bodov za každé absolvované preteky zaradené v tomto roku do tejto dlhodobej súťaže.

Celoročná súťaž vytrvalcov potrvá až do 5. októbra. V tomto mesiaci sa bežci postavia na štart po druhý raz v nedeľu 30. marca v Sačurove, kde sa uskutoční beh na 15-kilometrovej trati - Sačurovská pätnástka. Ďalšie z nominovaných tohtoročných pretekov sa budú konať v týchto termínoch: 12. apríla Furčiansky maratón - Memoriál Štefana Semana v Košiciach, v nedeľu 13. apríla Beh Hornádskou dolinou v Kysaku, 27. apríla Budimírsky polmaratón v obci Budimír pri Košiciach, štvrtok 1. mája Podvihorlatský maratón v Michalovciach, 11. mája Stropkovská dvadsiatka v Stropkove, 8. júna Šebešská pätnástka vo Vyšnej Šebastovej, 15. júna beh na 13 km v Bardejovských Kúpeľoch pod názvom Kúpeľná trinástka, 21. júna Polmaratón Košice - Seňa, 13. júla Malý Štrbský maratón v Štrbe, 20. júla Bančanská desiatka v obci Banské, 17. augusta Beh údolím Idy v Košiciach - Šaci, 6. septembra Beh kapušianskou pláňavou na 15 km vo Veľkých Kapušanoch, 20. septembra beh na 8,5 km - Memoriál Pavla Antala na Štrbskom Plese a 5. októbra 91. ročník Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach.

V prípade, že sa niektoré z týchto pretekov neuskutočnia, náhradnými pretekmi budú 27. júla Laborecká pätnástka v Strážskom a 19. októbra Žipovská desiatka v Nižnom Žipove.

Vlani vo Východoslovenskej veľkej cene vytrvalcov dominovali naši železiari. V kategórii mužov zvíťazil Imrich Pástor, ktorý absolvoval osem pretekov a získal v nich 3 890 bodov. Medzi ženami si prvenstvo v kategórii nad 50 rokov vybojovala Alžbeta Tiszová. Bola veľmi aktívna, veď absolvovala všetkých šestnásť pretekov a na svoje konto si zo šiestich hodnotených behov pripísala 3 149 bodov. Obaja budú v tomto roku svoje prvenstvá obhajovať.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...