Vyhľadávanie:

Otvorili obnovenú tribúnu

Otvorili obnovenú tribúnu

Prvý ročník športovo i kultúrne orientovaného podujatia, ktoré sa včera, 11. mája, uskutočnilo v priestoroch atletického štadióna Technickej univerzity v Košiciach pod názvom TUKE Day, prilákal desiatky mladých športovcov i milovníkov dobrej hudby. Súťažiam vo futbale, bowlingu, stolnom tenise, streetballe, tenise, behu, vrhu guľou, či skoku do diaľky i ďalším kultúrno-spoločenským akciám predchádzala milá udalosť. Rektor Technickej univerzity v Košiciach Anton Čižmár spolu s viceprezidentom U. S. Steel Košice pre technológiu Vladimírom Jackom slávnostne otvorili a odovzdali do užívania obnovenú tribúnu, ktorej rekonštrukciu podporila košická oceliareň.

"V našej koncepcii rozvoja športu do roku 2013 sme jasne definovali, že šport sa pre našu univerzitu stáva po vede, výskume a vývoji štvrtým dôležitým pilierom činnosti," konštatoval okrem iného A. Čižmár pričom uviedol, že šport chcú rozvíjať aj prostredníctvom obnovy, rekonštrukcie a modernizácie jestvujúcich ihrísk a ďalších telovýchovných objektov. "Sme radi, že toto naše snaženie nachádza podporu aj u nášho veľmi dobrého a dlhoročného partnera - spoločnosti U. S. Steel Košice, ktorá nám prispela na rekonštrukciu tribúny i telocvične na ulici B. Němcovej." Pre viceprezidenta V. Jacka, ako sám v krátkom príhovore konštatoval, bolo podujatie i príležitosťou zaspomínať si na študentské časy, keď ako poslucháč univerzity pretekal práve na bežeckých dráhach tohto štadiónu. "Som rád, ako jeho priestory dnes vyzerajú a že spoločnosť U. S. Steel Košice môže prispievať univerzite na rozvoj športových aktivít. Aj táto novo zrekonštruovaná tribúna je dôkazom našej dobrej spolupráce, ktorú veľmi intenzívne rozvíjame vo viacerých oblastiach, vrátane výskumu," povedal a zaželal všetkým účastníkom podujatia, aby si športový deň užili v zdraví, súťažili férovo a aby tradícia TUKE Day úspešne pokračovala aj v budúcich rokoch.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...