Vyhľadávanie:

Overené, vyskúšané...

Overené, vyskúšané...

PUDINGOVO KOKOSOVÉ REZY

Budeme potrebovať: 6, vajec, 100 g cukru, 125 ml vody, 125 ml oleja, 250 g polohrubej múky, 2 lyžičky kypriaceho prášku, 30 g kakaa, džem, čokoládová poleva
Krém: 500 ml mlieka, 2 čokoládové pudingové prášky, 250 g masla, 100 g práškového cukru, 150 - 200 g strúhaného kokosu, 1 vanilínový cukor.
Postup
Žĺtky s cukrom vymiešame, pridáme vodu a spolu vyšľaháme do peny. Postupne vmiešame olej a napokon striedavo zapracujeme múku s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený a pomúčený plech a upečieme. Mierne vychladnuté ho natrieme pikantným džemom. Pripravíme si krém: Pudingy rozmiešame v mlieku s 50 g cukru, za stáleho miešania uvaríme hustý puding a necháme ho vychladnúť. Maslo vymiešame s vanilínovým a zvyšným práškovým cukrom, spojíme ho s pudingom a napokon primiešame kokos. Krém natrieme na cesto a polejeme ho čokoládovou polevou. Keď koláč stuhne, pokrájame ho na rezy.

SLÁVNOSTNÁ BÁBOVKA

Budeme potrebovať: 5 valec, 100 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 250 ml vaječného likéru, 250 ml oleja, 300 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 2 lyžice kakaa, 50 g hrozienok namočených v rume.
Postup
Celé vajcia s práškovým a vanilínovým cukrom vyšľaháme do peny, vmiešame likér, olej, postupne múku premiešanú s práškom do pečiva. Polovicu vlejeme do bábovkovej formy vysypanej strúhankou, do zvyšnej polovice preosejeme kakao, pridáme hrozienka a navrstvíme na svetlé cesto. Jemne premiešame vidličkou, aby bábovka získala mramorový efekt. Pečieme pri 180 stupňoch Celzia.

MŇAM ZÁKUSOK

Budeme potrebovať: 1,5 nutelly, 2 x BB keksy, 1 l mlieka, 4 vanilkové pudingy, 6 vajec, 250 g práškového cukru, 100 g čokolády, 250 g masla, 2 šľahačkové smotany, 2 stužovače šľahačky, 6 polievkových lyžíc práškového cukru, 6 polievkových lyžíc polohrubej múky, 2 polievkové lyžice strúhanky, pol balíčka prášku do pečiva, 150 nahrubo nasekaných vlašských orechov, rum.
Postup
Uvaríme puding z mlieka, žĺtkov a cukru. Po vychladnutí pridáme maslo, vyšľaháme. Krém rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme rum, do druhej roztopenú čokoládu.
Bielky s cukrom vyšľaháme na sneh, pridáme múku s práškom do pečiva a strúhanku. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech,, cesto posypeme posekanými orechmi. Pečieme pomaly, cca 20 minút. Ešte teplý plát natrieme nutellou a necháme vychladnúť. Na nutellu navrstvíme vanilkový krém a prikryjeme ho BB keksami namočenými v mlieku s rumom. Na keksy navrstvíme čokoládový krém. Po vychladnutí ozdobíme šľahačkou.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...