Vyhľadávanie:

Pes je vraj najlepší priateľ človeka. Dokážme, že to platí aj opačne.

Pes je vraj najlepší priateľ človeka. Dokážme, že to platí aj opačne.

V útulku pre zvieratá sa už tešia na dobrovoľníkov z U. S. Steel

Po dvoch rokoch bude útulok pre psíkov pri Haniske, ktorý spravuje Únia vzájomnej pomoci ľudí a psov, opäť medzi adresátmi dobrovoľníckej pomoci. Tá sa v priebehu šestnástich rokov prerušila len raz kvôli pandémii COVID-19.

Občianske združenie Únia vzájomnej pomoci ľudí a psov vzniklo v roku 2001 v Košiciach vďaka zanieteným dobrovoľníkom. Cieľom tohto združenia je vybudovanie a správa útulku pre nechcené zvieratká v Košiciach, organizovanie pravidelných výcvikov a podujatí pre verejnosť, canisterapia a osveta hlavne medzi deťmi a mládežou.

Pre skalných, či premiérových dobrovoľníkov čaká v útulku viacero aktivít pre skvalitnenie starostlivosti o psíkov, pre uľahčenie práce personálu a pre zatraktívnenie pobytu návštevníkov medzi psíkmi.

 

 

Pracovné uplatnenie tu nájdu tak muži, ako aj ženy. Kapacita dobrovoľníkov za USSK je 30 zamestnancov a ich príbuzných, za UVP 10 dobrovoľníkov.

„V útulku sa chystáme zhotoviť nové prístrešky pre psíkov. Na úpravu čaká prístrešok na drevo, do ktorého uložíme narezané palivové drevo. Nové ochranné nátery potrebujú altánky a stoly s lavicami. Pokosiť trávu a zhrabať ju bude treba v okolí potôčika i v oddychovej zóne. Do výbehu pre psíkov presunieme štrk,“ vymenúva aktivity riaditeľka OZ Romana Šerfelová.

Ak mate dobrovoľníckeho ducha a radi by ste priložili ruky k spoločnému dielu, príďte pomôcť v sobotu 18. júna do Únie vzájomnej pomoci ľudí a psov.

Desiatkam najrôznejších havkáčov v útulku pri Haniske spravíme krajší dočasný domov.

Registrácia bude spustená 17. mája 2022 o 9.00 hod.

Ďalšie informácie o podujatí nájdete na internete aj intranete:  U. S. Steel Košice - Dobrovoľníctvo (usske.sk)

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...