Vyhľadávanie:

Pevné zdravie a optimizmus pre všetkých

Pevné zdravie a optimizmus pre všetkých

Vrcholoví manažéri U. S. Steel Košice na Silvestra medzi hutníkmi 

Rovnako ako každý rok prišli na Silvestra na hlavnú bránu č. 2 pracujúcim kolegom poďakovať, potriasť rukou a zaželať všetko dobré do nového roku vrcholoví manažéri a odboroví predáci OZ KOVO. Po deviatej hodine večer tak mali možnosť železiari idúci do nočnej zmeny stretnúť prezidenta U. S. Steel Košice Scotta D. Buckisa, viceprezidentov Martina Pitoráka, Marcela Novosada a Miroslava Kiraľvargu, podpredsedu OZ KOVO Juraja Vargu a predsedu odborovej organizácie v teplej valcovni Jozefa Veselého. Príležitosť pozdraviť sa s hutníkmi si tradične nenechal ujsť ani primátor mesta Richard Raši.

Prelom starého a nového roku strávili na bráne č. 2 kolegovia z SBS-ky Róbert Hobľák a Jozef Papuga. „Už to ani nepočítame, ja som na Silvestra v práci asi šiestykrát,“ nechal sa počuť R. Hobľák a dodal, že novoročná „šichta“ je ako každá iná. Rozdiel je len v tom, hovorí, že s mnohými známymi si podá ruky a zaželá všetko dobré. Zasmial sa nad otázkou, či má nejaký rituál, keď hodiny odbijú polnoc. „S kolegom si štrngneme so šálkou novoročnej kávy. Máme však ešte čas,“ odpovedal pozerajúc na hodiny, ktoré ukazovali niekoľko minút po deviatej večer. To už bolo počuť, ako sa k areálu blížia prvé autobusy. „Všetko dobré, do nového roku veľa zdravia. Zoberte si koláčik!“ ponúkali manažéri železiarov náhliacich sa do nočnej zmeny. Jedným z nich bol aj energetik Miroslav Lugner. Keby nebol v službe, uviedol, asi by Silvestra oslavoval s rodinou alebo s kamarátmi. Sadnúť si do podniku alebo na chatu by rozhodne išiel aj ďalší energetik Ladislav Vrábeľ. Služba je služba, povedal, a tak oslavy odkladá o rok, keď mu vychádza popoludňajšia zmena. „S kolegami si dnes aspoň otvoríme detské šampanské,“ prezradil.

Na svojich kolegov čakali pri radiátoroch trochu uzimení koksári. „My pracujeme či je piatok či sviatok. Do práce by sme prišli aj keby padali bomby,“ vtipne odpovedal silvestrovsky naladený operátor na VKB1 Alexander Horváth. „Ja robím na Silvestra už piaty alebo šiestykrát. Ak by mi nevyšla služba, asi by som bol na chate. Je to lepšie ako sedieť doma,“ pridal sa do debaty jeho kolega Jozef Pramuk. Na chaty už nechodí Bibiana Kolesárová z divízneho závodu Teplá valcovňa. Radšej si prelom rokov vychutnáva v kruhu rodiny doma a pred televízorom. Teraz však na ňu po čase opäť vyšiel pracovný Silvester.

Tesne pred desiatou večer ruch na bráne utíchol. Avšak iba nakrátko, niekoľko minút po dvadsiatej druhej to opäť ožilo, keď začali železiari prúdiť opačným smerom. Končili popoludňajšiu zmenu a väčšinou sa ponáhľali, aby boli do polnoci doma. S manažérmi si nezabudli podať ruky a zaželať všetko dobré.

Domov sa ponáhľal aj Štefan Ujjobágy z divízneho závodu Energetika. Mal za sebou náročnú zmenu. „Na kotle K5 odišiel tlakový systém. Nečakali sme, že sa pokazí na Silvestra. Opravu sme však zvládli. Teraz sa ponáhľam do mesta, Silvestra oslávim na Hlavnej ulici. Všetkým želám pevné zdravie a do ďalších dní veľa trpezlivosti a optimizmu. Dovidenia v novom roku,“ stihol sa rozlúčiť a rozbehol sa smerom k autobusom.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...