Vyhľadávanie:

Piati vyžrebovaní sa potešili vstupenkám na Veľkonočný koncert ŠFK

Piati vyžrebovaní sa potešili vstupenkám na Veľkonočný koncert ŠFK

Do ankety o vstupenky na Veľkonočný koncert Štátnej filharmónie Košice, ktorý sa uskutoční na budúci štvrtok, 30. marca, sa zapojilo 86 železiarov. Boli sme zvedaví, aké hudobné žánre počúvajú, pričom si mohli vybrať aj viacero možností. Výsledok nás vôbec neprekvapil. Najviac – 36 účastníkov ankety označilo pop, v tesnom závese bola klasická hudba a rock a 27 z nich počúva ľudovú hudbu.  Takže to bolo úplne vyrovnané. Viacerí zvolili možnosť vpísať aj iný žáner. Štyria nám napísali, že počúvajú jazz, ďalší uviedli operu, industrial music, drum&bass, pracovno – motivačnú hudbu a jeden uviedol, že počúva len Kollárovcov a Kandráčovcov.

Kto si teda pozrie krásny Veľkonočný koncert, ktorý finančne podporila aj naša spoločnosť?

Radosť sme urobili Miriam Rostášovej, ktorá dáva prednosť opere. Na koncert zoberie mamu, ktorá bola v minulosti pravidelnou návštevníčkou koncertov košických filharmonikov. Rovnako sa potešila aj Jana Nováková, ktorá má najradšej ľudovú hudbu, ale dokáže si vychutnať aj hudbu klasickú. Pôjde s dcérkou, ktorá hrá na klavír a bude to pre ňu isto zážitok. Na koncert so sestrou pôjde Darina Tuptová, ktorá má rada všetky hudobné žánre. Ďalší vyžrebovaný – Peter Kiss, ktorý počúva najmä pop a klasickú hudbu, sa koncertu nebude môcť zúčastniť, ale vstupenkami poteší svojich priateľov. Posledným vyžrebovaným je Peter Géci, ktorý si koncert určite užije, pretože hudbu má rád a dlhé roky hrával v rôznych ľudových súboroch na husle.

V programe koncertu zaznie Te Deum op. 103 Antonína Dvořáka a Stabat Mater Jakuba Jána Rybu. Pod taktovkou Zbyňka Mullera sa okrem domáceho orchestra predstavia dva zbory - COLLEGIUM TECHNICUM, AKADEMICKÝ PĚVECKÝ SBOR VŠB - TU Ostrava a sólisti Eva BODOROVÁ, Jarmila BALÁŽOVÁ, Juraj HOLLÝ a Jiří BRÜCKLER.

 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...