Vyhľadávanie:

Poďme opraviť cyklotrasu

Poďme opraviť cyklotrasu

Mnohí z rekreačných turistov - cyklistov ani nevedia, že v blízkosti Košíc je cyklotrasa s názvom Hornád - Torysa - Hornád v dĺžke tridsať kilometrov. Začína sa i končí v mestskej časti Košice - Krásna. Je situovaná do kruhu a z Krásnej vedie cez obce Nižná Hutka, Vyšná Hutka, Košická Polianka, Sady nad Torysou, Vyšné Opátske, späť do Krásnej. Cyklotrasa je situovaná nielen na cestných komunikáciách, ale aj poľných cestách. Na jeden z úsekov cyklotrasy z Krásnej smerom do obce Sady nad Torysou sme sa boli pozrieť so starostom mestskej časti Košice - Krásna JUDr. Marekom Kažimírom.

"Potrebovali by sme pomôcť opraviť úsek v dĺžke jeden a pol kilometra. Niektoré miesta sú už značne zničené, najmä táto časť," ukazuje starosta na poľnú cestu smerom k obci Sady nad Torysou a dodáva: "Počas roka využívajú cyklochodník nielen cykloturisti, ale aj poľnohospodári. Jazdia po ňom s traktormi a inými poľnohospodárskymi mechanizmami, ktoré povrch z drveného asfaltu poškodzujú. A navyše, naši spoluobčania, a to nemusia byť len z Krásnej, ale aj z iných obcí, tu vyvážajú rôzny stavebný a komunálny odpad a tak sa nám tu tvoria čierne skládky. Aj tie by sme chceli v rámci plánovaného dňa dobrovoľníkov odpratať."

Okrem našich dobrovoľníkov sa na tejto akcii budú podieľať aj domáci, ktorí v obci vykonávajú rôzne aktivačné práce. A čo budete pri čistení cyklotrasy potrebovať? Lopaty, hrable, chuť do roboty a dobrú náladu. Na spomínanom úseku budete pomocou ťažkých mechanizmov odpratávať odpad a odnášať ho do kontajnerov. Potom vás čaká práca pri úprave okolitého terénu. Na poľnej ceste je potrebné rozhŕňať rozdrvený asfalt a zavalcovať ho, aby sa povrch cyklochodníka spevnil. Robota pre ozajstných chlapov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...