Vyhľadávanie:

Poklady môjho regiónu

Poklady môjho regiónu

Druhý ročník obľúbenej súťaže stredoškolákov, ktorý pod názvom Poklady môjho regiónu, pripravil Košický samosprávny kraj, dospel do finále. Z okresných súťaží, do ktorých ceny venovala spoločnosť U. S. Steel Košice, postúpilo do záverečného kola deväť najúspešnejších tímov. Minulý týždeň v utorok, 7. júna, sa v košickom Bábkovom divadle rozhodovalo kto z koho.

Cieľom podujatia, do ktorého sa zapojilo v tomto ročníku 33 stredných škôl, bolo motivovať študentov ku kreatívnemu spoznávaniu a predstaveniu zaujímavostí v regióne, a to prezentáciou v anglickom jazyku. Porota hodnotila tvorivosť, originálnosť, prejav a úroveň angličtiny. Už poznatky z okresných kôl súťaže nasvedčovali tomu, že rozhodnúť o najlepšom projekte nebude jednoduché. Mladí ľudia dokázali, že vedia kreatívne narábať s textom, objavili sa herecké i výtvarné talenty, videoprojekcie boli na vysokej technickej úrovni. Víťazom regionálneho kola súťaže sa napokon stali študenti Gymnázia Ľ. Štúra v Michalovciach, ktorí sa predstavili s projektom Záhada regionálneho pokladu. Získali hlavnú cenu - pobyt v Londýne v hodnote 150 tisíc korún. Okrem filmu, ktorý vtipnou formou prezentoval zaujímavé miesta kraja, porota ocenila najmä ich kreativitu a vysokú úroveň angličtiny. Na druhom mieste sa umiestnili študenti z Gymnázia v Spišskej Novej Vsi a na treťom tím z SOU hutníckeho v Košiciach-Šaci s projektom Seven miracles of our region - Sedem zázrakov nášho regiónu.

V týchto dňoch došlo od organizátorov na adresu USSK poďakovanie pre Františka Gregora z úseku Riaditeľa pre vonkajšie vzťahy za osobnú podporu pri realizácii celoslovenskej súťaže v roku 2005.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...