Vyhľadávanie:

Poklopali základný kameň parku TECHNICOM

Poklopali základný kameň parku TECHNICOM

Základný kameň vedecko-technologického parku TECHNICOM poklopali na pôde Technickej univerzity v Košiciach minulý týždeň v piatok, 23. apríla, za účasti ministra školstva SR Jána Mikolaja, rektora TU Košice Antona Čižmára, primátora Košíc Františka Knapíka a ďalších hostí, medzi ktorými nechýbali ani viceprezident pre ľudské zdroje USSK Martin Pitorák a generálny manažér pre zabezpečenie a rozvoj ľudských zdrojov Milan Polča. Stavba, ktorá je navrhovaná ako samostatný investičný celok, vyrastie do konca roka 2012 hneď vedľa modernej, nedávno otvorenej Univerzitnej knižnice TU Košice.

"Multifunkčný komplex vedecko-technologického parku bude po svojom dokončení plniť niekoľko základných úloh," informoval počas slávnostného aktu rektor Technickej univerzity v Košiciach Anton Čižmár. "Jeho cieľom bude vytvárať vhodné podmienky začínajúcim malým a stredným podnikateľom orientovaným na vývoj inovačných technológií, poskytovať priestor takým spoločnostiam, ktoré hodlajú vybudovať nové výskumné a vývojové centrá s využitím miestnej kvalifikovanej pracovnej sily a tiež poskytovať začínajúcim firmám centrálne služby. Ide napríklad o prenájom rokovacích a prednáškových sál, ekonomické, daňové či právne poradenstvo, kde predpokladáme aktívnu účasť školiteľov a profesorov univerzity."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...