Vyhľadávanie:

Pokračujeme, pomáhame regiónu

Pokračujeme, pomáhame regiónu

Centrum ekonomického rozvoja USSK pripravuje investičné turné do Španielska

Centrum ekonomického rozvoja U. S. Steel Košice pokračuje v promočných aktivitách súvisiacich s aktívnym vyhľadávaním zahraničných investorov, ktorí by sa "udomácnili" na východe Slovenska. Už v pondelok 28. novembra 2005 sa začne ďalšie investičné turné.

"V svojom poslaní budeme pokračovať v západnej Európe," informuje riaditeľ EDC a generálny manažér pre regionálny rozvoj U. S. Steel Košice Juraj Augustín. "Vhodnou krajinou sa ukazuje byť Španielsko. Už aj z toho dôvodu, že voľakedy sa nachádzalo v podobnej situácii, v akej je dnes Slovensko. Po vstupe do Európskej únie začalo využívať všetky fondy a zdroje, ktoré boli k dispozícii. Dnes vidieť v Španielsku obrovský pokrok. V rámci Spain Investment Tour navštívime tri dôležité centrá španielskeho biznisu - Barcelonu, Madrid a Bilbao. Na seminároch sa stretneme so zástupcami inštitúcií a firiem, ktoré zvažujú možnosti založiť svoje nové výrobné prevádzky na východnom Slovensku."

Tím, ktorý absolvuje náročný týždenný maratón rokovaní, bude po prvýkrát zložený výlučne z regionálnych odborníkov. Potencionálnym investorom malých a stredných firiem v Španielsku predstaví to, to čo by ich malo do východoslovenského regiónu prilákať. Turné sa začne 28. novembra a potrvá do 2. decembra 2005.

Centrum ekonomického rozvoja U. S. Steel Košice je pri získavaní zahraničných investorov mimoriadne úspešné. Za čas jeho pôsobenia pribudlo v našom regióne štrnásť zahraničných spoločností s rôznym zameraním podnikateľskej činnosti, ktoré vytvoria viac než 2400 nových pracovných miest.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...