Vyhľadávanie:

Pomáhame aj podnikateľom z údolia Kaňapty

Pomáhame aj podnikateľom z údolia Kaňapty

Malí a strední podnikatelia z obcí údolia Kaňapty (Komároviec, Cestíc, Rešice, Buzice, Nižného Lánca, Perýn-Chýmu a z Veľkej Idy) môžu začať s prípravami na sťahovanie svojich firiem z domovov, respektíve z Košíc do nového, moderného Podnikateľského domu Združenia obcí údolia Kaňapty (ZOUK), ktorý v piatok minulý týždeň po polroku výstavby otvorili v Komárovciach aj za finančnej pomoci spoločnosti U. S. Steel Košice. Prví užívatelia sa do nových priestorov v 13 kanceláriách a konferenčnej miestnosti na celkovej ploche 400 metrov štvorcových budú môcť nasťahovať začiatkom budúceho roka. Dovtedy združenie dorieši otázky s dodávateľmi inžinierskych sietí. "Záujem o prenájom nových priestorov už prejavili malí a strední podnikatelia z obcí, ktoré sú členmi združenia. Podnikajú napríklad v oblasti signalizačných zariadení, geodézie, účtovníctva, právnych služieb a podobne," povedal pre Oceľ východu starosta Komároviec a predseda ZOUK Alexander Szaniszló. Združenie na jeho stavbu a vybavenie technikou a nábytkom získalo grant z európskeho fondu Phare. Centrum pre podnikateľov postavila firma Edemi, s.r.o., so sídlom v Rešici za 9,5 milióna korún, celkové náklady boli podľa Szaniszlóa 330 tisíc eur, čo je asi 11, 9 milióna korún.
Starosta v tejto súvislosti ocenil finančnú a metodickú pomoc spoločnosti U. S. Steel Košice, prístup Ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja SR a VÚC v Košiciach. Združenie obcí údolia Kaňapty vzniklo pred šiestimi rokmi. Jej členmi je sedem obcí s deviatimi katastrálnymi územiami na ploche 10 220 tisíc ha, v ktorých žije takmer 7600 ľudí. Združenie je úspešné v získavaní eurofondov, za ktoré už napríklad stavajú členské obce kanalizáciu či vodovody a rieši ďalšie environmentálne problémy ľudí z mikroregiónu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...