Vyhľadávanie:

Pomáhame ľuďom, ktorí nemali v živote toľko šťastia čo iní

Pomáhame ľuďom, ktorí nemali v živote toľko šťastia čo iní

Projekt Stromček prianí zavítal i medzi ťažko skúšané rodiny hutníkov

Už ste niekedy splnili vytúžené prianie neznámemu dieťaťu? Nie? Skúste sa vcítiť do malej dušičky a predstavte si tú  neskonalú a nefalšovanú radosť, ktorú by ste iste vykúzlili na detskej tváričke... Stačí tak málo...Zvesiť zo stromčeka prianí, ktoré stoja vo fabrike, jednu kartičku... Možno ju vypísalo práve jedno z detí našich kolegov, ktorého rodina sa nie vlastnou vinou ocitla v zložitej životnej situácii.  Práve im je určený projekt Sme s vami v pravý čas, za ktorým je snaha  pomôcť kolegom a ich rodinám s maloletými deťmi zažiť lepšie a krajšie chvíle, psychicky sa zregenerovať a nadobudnúť nové zážitky a priateľské kontakty a ktorý vo štvrtok 9. novembra 2017 začal písať vo firemných priestoroch na Alžbetinej ulici v Košiciach svoj šiesty ročník. A to aj v prítomnosti prezidenta spoločnosti U. S. Steel Košice Scotta Buckisa, viceprezidenta pre IT Richarda Shanka, viceprezidenta pre ľudské zdroje Martina Pitoráka a jeho manželky Beáty, generálnej manažérky pre motiváciu a vzťahy s odborovými organizáciami Adriany Mihálovej i manželiek viceprezidentov spoločnosti Márie Kiraľvargovej a Viery Novosadovej.

"Predo dvermi máme najpríjemnejšie obdobie roka – vianočné sviatky. Je to čas, v ktorom si zaspomíname, čo sa v priebehu roka udialo, premýšľame nad dobrými vecami i nad tými nie najlepšími. Je to obdobie, v ktorom sa rodiny stretávajú a ďakujú svojim blízkym za všetko príjemné, čo spolu zažili v uplynulom roku, ale aj obdobie, keď sa naše srdcia otvárajú, aby sme pomohli ľuďom, ktorí nemajú v živote toľko šťastia ako my,“ prihovoril sa  pozvaným rodinám prezident spoločnosti Scott Buckiso. „Našej spoločnosti sa celkom darí, vďaka tomu sme schopní našim kolegom pomáhať. Za našimi vynikajúcimi výsledkami stoja úžasní ľudia. Im patrí vďaka za všetko, čo sme schopní robiť a čo robíme s radosťou,“ dodal prezident a poďakoval tiež tímu z vonkajších vzťahov za celoročnú prácu venovanú projektu Sme s vami v pravý čas.

Projekt potom podrobnejšie prezentovala jeho administrátorka a koordinátorka Iveta Falatová. Prítomní sa mohli prostredníctvom obrazovej prezentácie oboznámiť nielen s aktivitami, ktoré v priebehu roka absolvovali rodiny zaradené do projektu v roku 2016, ale i s tým, čo čaká nové rodiny v najbližšom čase.

Za každou rodinou, ktoré vzápätí predstavila Marianna Belušková z vonkajších vzťahov, je smutný príbeh. V tomto roku, najmä na základe odporúčaní kolegov z jednotlivých pracovísk huty, ktorí zareagovali na výzvu v Oceli východu, ale tiež podnetov z úseku Ľudské zdroje, bolo do projektu Sme s vami v pravý čas zaradených dovedna desať ťažko skúšaných rodín košických oceliarov.  Dve rodiny pokračujú v projekte druhý rok - rodina Petra Semana z dcérskej spoločnosti U.S. Steel Košice – SBS, ktorý bol dlho práceneschopný, pričom jeho zdravotné problémy stále pretrvávajú a rodina Róberta Vargovčíka z Koksovne, v ktorej vyrastajú tri deti, pričom najmladšia Tamarka je ťažko zdravotne postihnutá. Nových rodín je osem. S veľkou tragédiou sa vysporiadava Branislav Lorinc z DZ Studená valcovňa i jeho deti Erik a Karolína, ktoré navždy stratili svoju milovanú mamu. Ľahké to nemá ani rodina Petra Herzega z dcérskej spoločnosti OBAL-SERVIS, a.s. Košice s 8-ročným ťažko zdravotne postihnutým dieťaťom, a rovnaký údel má i rodina Pavla Výbošteka z DZ Koksovňa. Vážne zdravotné problémy na dlhý čas vyradili z práce aj mamu dvoch dcér Danku Kolesárovú z DZ Oceliareň či Petra Ovsáka z toho istého závodu, otca štyroch detí, ktorý je pre problémy s chrbticou  dlhodobo práceneschopný. Viac než tristo dní nebol v práci pre úraz ani Peter Pandič z Teplej valcovne, ktorý sa spolu s manželkou stará o dve deti. Tragická dopravná nehoda  pripravila v septembri tohto roka Máriu Reisovú o manžela Igora a deti Martina a Martinu o otca. Desiatou je rodina Kristiána Rešteia z dcérskej spoločnosti RMS, a.s. Košice, ktorý spolu s partnerkou opatruje ťažko zdravotne postihnutého syna Peťka.

Vyše dvojhodinové stretnutie, na záver ktorého si deti za asistencie Slávky Tvrdoňovej z vonkajších vzťahov vypísali na kartičky svoje vianočné želania, bolo plné rozhovorov i očakávaní. A aj keď sa deti spočiatku okúňali, keďže svojich hostiteľov ešte dobre nepoznali, po čase sa predsa len viac osmelili a prezradili čo to o sebe.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...