Vyhľadávanie:

Pomohli kolegovi

Pomohli kolegovi

Všímavosť, ľudskosť a dobro sa z nášho života ešte nevytratili. Presvedčili nás o tom zamestnanci divíznych závodov Studená valcovňa, Expedícia, Zušľachťovne a obalová vetva i spoločnosti U. S. Steel Košice- SBS, s.r.o., ktorí sa zapojili do finančnej zbierky pre kolegu Miroslava Kurillu z prevádzky Údržba Studenej valcovne. Nečakaná rana osudu, ktorá ho pred niekoľkými mesiacmi postihla, nenechala spolupracovníkov ľahostajnými.

"Keď s niekým denne robíte, nemôžete si nevšimnúť, že voľačo nie je v poriadku," rozhovoril sa predseda prevádzkového výboru OZ KOVO Údržba Studenej valcovne Milan Kožej. "Všimli sme si, že Miro je smutný, pochudol, skrátka, že už to nie je ten človek, ako býval predtým. Hoci si prácu vykonával na sto percent a ani slovkom sa nesťažoval, keď som sa napokon dozvedel, čo ho trápi, vzalo ma to za srdce. Rozmýšľal som, ako mu pomôcť, ako aspoň čiastočne zmierniť bolesť, ktorá zasiahla jeho rodinu. Po porade s naším odborovým predákom Jurajom Antalíkom sme sa zhodli, že vítaná by bola určite finančná pomoc."

Výbor ZO OZ KOVO Studená valcovňa pred tromi týždňami vyhlásil finančnú zbierku, ktorú pomáhali realizovať predsedovia prevádzkových úsekov a zástupcovia zamestnancov. V piatok 16. novembra zbierku uzavreli a včera, 20. novembra, výťažok zo zbierky 3 690,50 eura, do ktorej sa zapojilo 398 ľudí, odovzdali Miroslavovi Kurillovi.

"Som nesmierne dojatý a spolu s manželkou ďakujeme všetkým, ktorí sa nám rozhodli pomôcť," iba ťažko skrýval slzy údržbár moriacich liniek. "O zbierke som sa dozvedel, až keď už bola vyhlásená. Veľmi ma prekvapilo, že nám toľkí ľudia pomohli. Ďakujem naozaj zo srdca každému," opakoval viackrát. Iba ťažko a s premáhaním pridal pár viet o tom, čím v súčasnosti jeho rodina prechádza. "Týždeň po sedemnástych narodeninách nášho mladšieho syna Mateja nám lekári v máji oznámili, že dôvodom bolesti jeho nohy je zhubný nádor kosti. Podstúpil náročnú chemoterapiu a začiatkom decembra ho čaká operácia, pri ktorej mu vymenia stehennú kosť. Po nej príde na rad zdĺhavá rekonvalescencia." Ako to v takýchto prípadoch býva, liečba nie je lacnou záležitosťou a podstatne vplýva na rozpočet rodiny. "S financiami je to veľmi ťažké," poznamenal M. Kurilla. "Ja síce pracujem, ale manželka musí často prerušovať prácu, aby sa mohla venovať synovi. Zbierka nám pomôže pokryť priame i následné finančné náklady na lieky, injekcie a výživové doplnky pre syna." Kurillovci si veľmi vážia aj odozvu na výzvu o darcovstvo krvi, ktorou v uplynulých dňoch oslovili železiarov prostredníctvom e-mailu. "Ďakujeme všetkým, ktorí pre nášho syna krv darovali. Pri operácii jej bude treba veľa. Ďakujem aj kolegom, ktorí ma, aj napriek tomu, že ľudí v prevádzke je málo, vždy ochotne zastúpia, ak to potrebujem," dodal nešťastný otec.

Krv pre Mateja môžete darovať ešte do konca novembra, na trasfúziológii stačí uviesť jeho meno. Veríme, že napokon všetko dobre dopadne a stredoškolák sa čo najskôr vráti medzi svojich rovesníkov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...