Vyhľadávanie:

Pomôžeme dobrej veci

Pomôžeme dobrej veci

Stretneme sa v piatok a sobotu na Dňoch dobrovoľníkov U. S. Steel Košice

V piatok a sobotu tohto týždňa, 8. a 9. júna, môžete pomôcť dobrej veci. Ak sa zapojíte do Dní dobrovoľníkov U. S. Steel Košice a pridáte sa k ľuďom, ktorým nie je ľahostajný osud iných a ktorí sú ochotní venovať svoj čas i prácu, pre tých, ktorí to potrebujú. Ak sa rozhodnete dobrovoľne podporiť niektorú z pripravovaných aktivít, neváhajte, prihláste sa a príďte. Či už sami, s rodinnými príslušníkmi, alebo s kolegami. V neformálnom prostredí si utužíte vzájomné vzťahy a možno nadviažete nové priateľstvá.

V piatok očakávajú pomoc dobrovoľných darcov v krvi v Hematologicko-transfuziologickom oddelení v poliklinike šačianskej nemocnice vo Vstupnom areáli USSK, v sobotu zase šikovné ruky hutníkov a ich chuť prispieť prácou k zveľaďovaniu prostredia v troch inštitúciách.

Príďte do zoologickej záhrady, pýchy Košíc, kam inokedy smerujeme, aby sme si i s našimi ratolesťami oddýchli i niečo sa naučili. Tam sa žiada opraviť oplotenie, nainštalovať nové pletivo, upraviť výbehy pre zvieratká, natrieť plot či nasadiť kríky. Nájde sa tu robota pre každého, komu nie je nezištnosť cudzia.

Brigádnikov ešte stále čakajú v Dome pokojnej staroby A. Fischera-Colbrieho na Južnej triede 2 v Košiciach. Žijú tam starkí, z ktorých väčšine prestalo zdravie slúžiť už dávnejšie. Budova, ktorú obývajú, prešla v posledných rokoch modernizáciou i rekonštrukciou, ich životné podmienky sa skvalitnili, no môžu ešte viac. Ak sa pustíme do úpravy priľahlého nádvoria a parku, bude možné zriadiť tam v krátkej budúcnosti oddychovú zónu, ktorú budú osadníci domova využívať najmä v letných mesiacoch a do ktorej budú mať prístup aj ťažko chorí na invalidných vozíkoch. Zatiaľ túto možnosť nemajú. My im ju však môžeme dopriať... Neveľkú plochu treba vyčistiť, zbaviť krovín, vyklčovať, odstrániť už nepotrebné kovové konštrukcie, vykopať betónové skelety lavičiek a znovu ich osadiť.

Detský športovo-zábavný areál na Alejovej ulici prešiel v posledných rokoch nebývalými zmenami. Kedysi krátky čas slúžil svojmu účelu, no postupom času schátral a nebol pre Košičanov dobrou vizitkou. Dnes je z neho, aj vďaka finančnej injekcii zo strany U. S. Steel Košice, pekné stredisko na využívanie voľného času nielen detí a mládeže, ale aj tých skôr narodených. Okrem rôznych ihrísk na futbal, basketbal, volejbal, je tu aj dráha pre korčuliarov, tu sa učia naše deti dopravnej výchove, aby vedeli, ako sa majú na cestách a križovatkách správať a aby sa im nestalo nič zlé. Aby sa naše deti a my s nimi cítili v areáli, kde sa dokončievajú rekonštrukčné práce, príjemnejšie, prihlásení dobrovoľníci pomôžu pri úprave a estetizácii nateraz ešte prázdnych plôch po oboch stranách príjazdovej cesty. Účasť už potvrdili celé pracovné tímy a mladí hokejisti HC Košice Marek Bartánus, Richard Jenčík, Michal Lukáč a Imrich Petrík.

Zraz účastníkov Dní dobrovoľníkov U. S. Steel Košice, ktorí sa rozhodnú priložiť ruky k dielu v zoologickej záhrade, je v sobotu, 9. júna, na parkovisku Námestia osloboditeľov o 8.30 hod, s predpokladaným návratom do Košíc o 14.30 hod. V prípade Domu pokojnej staroby A. Fischera-Colbrieho na Južnej triede č. 2 v Košiciach a Detského športovo-zábavného areálu na Južnej triede v Košiciach sa stretneme tiež v sobotu, 9. júna, o 9. hodine priamo na mieste.

Ak sa rozhodnete podporiť dobrú vec, vyplňte prihlášku a doručte ju najneskôr dnes, v stredu, 6. júna, do 12. hodiny na adresu redakcie Ocele východu. Vhodiť ju môžete aj do schránky Ocele východu vo vestibule hlavnej vrátnice. No najrýchlejšie sa prihlásite prostredníctvom elektronickej pošty cez banner Dni dobrovoľníkov na titulnej strane intranetu.

Ako sme už informovali, každý, kto sa zapojí do Dní dobrovoľníkov U. S. Steel Košice, či už do Hutníckej kvapky krvi, ktorá sa uskutoční už tento piatok, 8. júna (upozorňujeme záujemcov, aby si vybrali niektorý z nižšie uverejnených časových termínov, lebo prvé, uverejnené v minulých týždňoch, sú už obsadené) alebo do pracovných aktivít v spomínaných zariadeniach v sobotu, 9. júna, získa nielen dobrovoľnícke tričko, ale bude zaradený, na základe prihlášky a účasti na aktivite, aj do žrebovania o vecné ceny. A my vám už teraz prezradíme, o aké. Možno to budete práve vy, kto získa kvalitný DVD prehrávač, praktický kávovar alebo MP3 prehrávač.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...