Vyhľadávanie:

Pomôžme detskému ORL oddeleniu DFN v Košiciach

Pomôžme detskému ORL oddeleniu DFN v Košiciach

Niet vari dieťaťa, ktoré by už neprekonalo nádchu, angínu či bolesť uší. Každé takéto ochorenie nám spôsobuje rôzne ťažkosti, upchatý nos, bolesť hrdla, bezsenné noci, na konci ktorých však príde vyliečenie a úľava. Žiaľ, nie je to pravidlo. Sú medzi nami deti, ktoré sa narodia do ticha, alebo prídu o svoj sluch po prekonaní vážnych bakteriálnych či vírusových ochorení alebo následkom úrazu.

Vďaka skúsenému tímu krčných lekárov pod vedením primára Andreja Komana je novorodencom, dojčatám, deťom a adolescentom s ochoreniami orgánov sluchu, nosa, hltana a krku z celého východoslovenského regiónu poskytovaná najlepšia diagnostika a následná liečba. Pred dvomi rokmi sa nám, hutníkom, prostredníctvom dobrovoľnej finančnej zbierky podarilo vyzbierať úžasnú sumu 40 909,35 EUR. Tradične, tou istou sumou prispela spoločnosť U. S. Steel Košice, rovnako aj Nadácia U. S. Steel Košice.
Vďaka štedrému daru 122 728,00 EUR mohlo vzniknúť moderné audiocentrom na oddelení ORL v košickej Detskej fakultnej nemocnici.

Keďže z vyzbieraných finančných prostriedkov v roku 2018 sa nepodarilo zakúpiť kompletné prístrojové vybavenie, rozhodli sme sa opäť podať pomocnú ruku oddeleniu ORL. Spoločnými silami, formou finančnej zbierky a daru z Nadácie U. S. Steel Košice, sa pokúsime pomôcť audiocentru doplniť chýbajúcu techniku. Primára Andreja Komana sme sa spýtali:

Aké medicínske prístroje plánujete z tohto finančného daru nakúpiť?

„Najcennejším je prístroj AUDERA -PRO, ktorý zisťuje miesto poškodenia sluchového orgánu a doplňujúceho zariadenia, ako sú kreslá na vyšetrovanie detí, prípadne ambulantného mikroskopu.“

Na liečbu akých ochorení budú zamerané?

„Ide o prístroje, ktoré zisťujú poškodenie sluchu u detí po úrazoch, po zápaloch mozgu a  mozgových obalov, alebo po onkologickej či inej ototoxickej liečbe. V poslednom období sa práve s ťažkými dopravnými úrazmi hlavy a ich následkami stretávame u detí čoraz častejšie.“

-------

Kolegyne a kolegovia, každoročne sa zapájame do koncoročnej zbierky pre vybrané nemocničné zariadenie s regionálnou pôsobnosťou. Detské oddelenie ORL v Košiciach je miesto, ktoré s vašimi deťmi alebo vnúčatami chtiac nechtiac navštívite možno aj vy. Práve toto oddelenie bude adresátom výnosu zo zbierky. Rozhodli sme sa pokračovať v tejto tradícii, aj napriek sťaženým podmienkam počas pandémie COVID-19. Mnohí z nás pracujú zo svojich domovov a nemali by prístup k podpisovým hárkom na svojich pracoviskách, preto kolegovia, ktorí zbierku organizujú  prišli s návrhom, aby sme umožnili zúčastniť sa všetkým. Ja vysoko oceňujem každý príspevok, ktorý sa zamestnanci rozhodnú darovať. Za spoločnosť môžem prehlásiť, že výraznú čiastku má pripravenú aj Nadácia U. S. Steel Košice, aby tento projekt podporila.

Jim Bruno
prezident U. S. Steel Košice

 

Určite je vám známe, že odborári sa zapájajú do zbierok aj mimo tých, ktoré vyhlási vedenie U. S. Steel Košice. V uplynulých dňoch to bola napríklad zbierka na pomoc nášmu kolegovi, ktorý utrpel dopravnú nehodu. Podporujeme samozrejme aj projekt detskej nemocnice a vyzývam kolegov, aby sa zapojili, pretože aj kvôli pandémii niektoré oddelenia na tom môžu byť ešte horšie, než pred rokom.

Juraj VARGA
Predseda RO OZ KOVO U. S. Steel Ko
šice

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...