Vyhľadávanie:

Poplatky za správu sa budú znižovať

Poplatky za správu sa budú znižovať

Zmeny v treťom pilieri

Koncom minulého roka schválila Národná rada SR novelu zákona o doplnkovom dôchodkovom sporení, ktorá prináša aj pre sporiteľov STABILITY, d.d.s, a.s. niekoľko pozitívnych zmien. Jedna z nich sa dotýka i toľko kritizovaných poplatkov za správu. Sporenie v treťom pilieri má byť postupne stále lacnejšie.

"Každá doplnková dôchodková spoločnosť," konkretizovala Jana Volnerová z marketingového oddelenia STABILITY, "bude v zmysle novely postupne znižovať poplatky za správu svojich príspevkových fondov v súlade s limitmi, ktoré zaviedol zákon. V cieľovom roku 2019 by sa mali pohybovať na úrovni 0,1650 percenta z priemernej mesačnej čistej hodnoty majetku v príspevkovom fonde, čo predstavuje ročný poplatok vo výške necelých dvoch percent. Pre rok 2010 podľa tohto zákona si DDS môžu účtovať mesačné poplatky vo výške 0,2084 (čo je ročne viac ako 2,5 percenta), pričom STABILITA, d.d.s., a.s. si už druhý rok účtuje nižšie poplatky. Treba povedať, že s účinnosťou od 1. januára tohto roku sa upravujú poplatky za správu vo výplatnom doplnkovom dôchodkovom fonde. STABILITA už poplatky, ktoré platia poberatelia dávok, znížila na polovicu, na 0,996 % p.a."(namiesto doterajších 2 % p.a.)

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...