Vyhľadávanie:

Prelom rokov prináša atraktívne hokejové duely

Prelom rokov prináša atraktívne hokejové duely

Stúpajúca forma, väčší bodový zisk

Košických fanúšikov musí tešiť zlepšená hra hokejistov HC Košice, ktorí z posledných deviatich zápasov vyhrali sedem. So súpermi z prvej štvorky dosiahli bilanciu dve víťazstvá a dve prehry.  Po predĺžení sa im podarilo uspieť na ľade suverénnej Dukly Trenčín 2:3 a doma presvedčivo prevalcovali vicemajstra z Nitry v pomere 7:2. Majster z Bystrice v domácom prostredí zdolal oceliarov  5:3. V tejto sezóne zatiaľ naši hokejisti nevedia nájsť recept ako prekonať „bryndziarov“ zo Zvolena, po vyrovnanom súboji prehrali na ľade súpera 0:2. Práve táto prehra posunula oceliarov na tretiu priečku. Na Zvolen strácajú dva body a na lídra súťaže Duklu Trenčín deväť bodov.

Po poslednom zápase pred reprezentačnou prestávkou košický tréner Milan Jančuška neskrýval sklamanie: „Nie som spokojný s hrou, ani s výsledkom. Opäť sa potvrdilo, že ak mužstvo nevyužije presilovku piatich proti trom, tak zvyčajne nevyhrá. Keď nedáme gól, nemôžeme vyhrať. Chýbala nám lepšia súčinnosť a pohyb, rovnako tak aj agresivita v osobných súbojoch. Keď sme sa do šancí dostali, chýbala finálna prihrávka, takže inak sa tento zápas ani nemohol skončiť, ako sa skončil.“

Žiaľ počas zápasu so Zvolenom sa zranil kapitán oceliarov Ladislav Nagy a tak nemohol posilniť národné mužstvo Slovenska na turnaji v Nórsku. Tréneri HC Košice však môžu počítať so skorým návratom brankára Joakima Lundströma a útočníka Richarda Jenčíka, ktorí absentovali v zostave pre zranenia. Po dohode medzi klubmi sa do Košíc vrátil útočník Gabriel Spilar a naopak Patrik Koyš zamieril do Liptovského Mikuláša. Víťaz Stanleyho pohára z roku 2003 Jiří Bicek sa dohodol s vedením klubu na ukončení spolupráce. „Dlhodobé zdravotné problémy mu neumožnili plnohodnotné zaradenie do zostavy oceliarov ani po niekoľkých mesiacoch. Vzhľadom na to, že Jirko nie je hráčom pre nižšie formácie, v ktorých u nás pravidelne dostávajú priestor mladší hráči, rozhodol sa košický klub so svojím krídelníkom spoluprácu ukončiť a umožniť mu tak získanie angažmánu v klube, v ktorom dostane priestor a úlohy podľa svojich predstáv,“ uviedol klub vo svojom stanovisku.

Posledné sviatočné dni v roku prinášajú pre ľudí pohodu a pochutnávanie si na tradičných dobrotách. Hokejisti však musia držať formu, lebo majú nabitý program a čaká ich veľa atraktívnych due­lov. Oceliari budú v stredu 20. 12. hrať v Detve, v piatok 22. 12. privítajú doma Liptovský Mikuláš, na Štefana 26. 12. bude derby zápas v Poprade, 28. 12. v Steel aréne zabojujú s majstrom z Banskej Bystrice. Práve pred týmto šlágrom kola hokejový klub HC Košice pripravuje oficiálne poďakovanie svojmu bývalému skvelému hráčovi Petrovi Bartošovi. Posledný zápas v kalendárnom roku bude 30. 12. v Žiline, v novom roku v stredu 3. 1. zavítajú do Košíc vojaci z Trenčína, v sobotu na Troch kráľov 6. 1. si naši skrížia hokejky s corgoňmi v Nitre.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...