Vyhľadávanie:

Premiér Fico: "Vaša investícia je impozantná!"

Premiér Fico: "Vaša investícia je impozantná!"

V súvislosti s rozhodnutím rozšíriť Európsku úniu o Bulharsko a Rumunsko musí Európska komisia prijať aj rozhodnutie ohľadom dodávok ocele U. S. Steel Košice, s.r.o., do týchto dvoch nových členov únie. U. S. Steel Košice, s.r.o., verí, že dodávky ocele do Bulharska a Rumunska by nemali byť obmedzované podľa platných predajných limitov vzťahujúcich sa na súčasných 25 členských krajín Európskej únie. Aj to bol jeden z dôvodov návštevy predsedu vlády SR Roberta Fica v spoločnosti U. S. Steel Košice, s.r.o, v nedeľu, 26. novembra. "Chcel som sa však najmä oboznámiť s obrovskou investíciou, špeciálnou linkou, ktorá by mala začať produkovať vo februári na budúci rok pozinkovaný plech pre automobilový priemysel. Ide naozaj o niečo impozantné! Je dobré, ak takéto investície na území Slovenska vznikajú, pretože sú zárukou aj toho, že investori majú záujem zotrvať na Slovensku dlhšie a že to nie je krátkodobé. Každý, kto sa na túto investíciu pozrie, okamžite pochopí, že ide o dlhoročnú vec, ktorá bude viazať investorov. Bola to krátka, ale veľmi efektívna návšteva," povedal premiér na brífingu s novinármi.

Podčiarkol, že slovenská vláda bude podporovať investorov, ktorí zabezpečujú ľuďom v regiónoch Slovenska dobre zaplatenú prácu a produkciu s vyššou pridanou hodnotou. "Netreba pochybovať, že aj výroba tu, v U. S. Steel, je neuveriteľne dôležitá pre automobilový priemysel a kvalita je na svetovej úrovni. Z hľadiska spolupráce medzi vládou SR a U. S. Steel je spokojnosť. Verím, že v tomto duchu budeme pokračovať. Východoslovenský región potrebuje súrne pracovné príležitosti a preto môžeme iba podporiť takýto záujem o tento typ výroby a takúto obrovskú investíciu. Boli by sme blázni, ak by sme rozmýšľali inak," vyhlásil Fico. Pripomenul, že s vedením USSK hovoril aj o situácii v Siderite Nižná Slaná, ktorý je dodávateľom peliet železnej rudy pre košické oceliarne. "Vzhľadom na situáciu v Siderite mám, samozrejme, celkom pochopiteľné obavy, čo sa môže v Siderite stať," dodal Fico.

Premiér sa počas krátkej prehliadky výstavby tretej pozinkovacej linky s kapacitou 350 tisíc ton ročne, ktorá si vyžiada asi 160 miliónov amerických dolárov, čo je asi 4,4 miliardy korún, zaujímal najmä o podrobnosti investície. Ako v tejto súvislosti povedal pre Oceľ východu manažér projektov finálnej výroby Jozef Škrivánek, R. Fico chcel vedieť viac o jednotlivých etapách výstavby linky, o technologickom procese výroby i o technologických uzloch. S prezidentom našej spoločnosti Davidom H. Lohrom hovoril aj o špecifikách projektu. Dozvedel sa aj to, že nová linka ponúkne prácu sto až stopäťdesiatim ľuďom, z ktorých budú niektorí aj novoprijatí zamestnanci.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...