Vyhľadávanie:

Premiérový charitatívny beh vysokoškolákov hutníkov

Premiérový charitatívny beh vysokoškolákov hutníkov

V utorok 4. apríla 2017 sa na štadióne Technickej univerzity v Košiciach na Watsonovej ulici konal I. Univerzitný charitatívny beh o Pohár dekanky Hutníckej fakulty. Ako sa myšlienka podujatia zrodila, ozrejmila dekanka HF Doc. Ing. Iveta Vasková. „Keď som nastúpila do funkcie, tak na iných fakultách sa organizovali športové súťaže a turnaje v rôznych kolektívnych športoch. No a keďže Košice sú Európskym mesto športu a najznámejším športovým podujatím je Medzinárodný maratón mieru, s ambasádorom nášho behu, známym ultramaratóncom Petrom Polákom sme sa dohodli, že zorganizujeme beh v areáli Technickej univerzity.“

Muži zabehli trať dlhú 4 km a ženy absolvovali kratšiu trať v dĺžke 2,5 km. Na štart sa postavilo 113 pretekárov z radov študentov i zamestnancov nielen hutníckej fakulty, ale aj celej univerzity. Symbolické štartovné bolo jedno euro a výťažok 113 eur venovali organizátori Bezbariérovému centru Technickej univerzity. Škoda, že počas behu výdatne pršalo, ale ani dážď a vietor neodradili bežcov na trati, ktorí sa prezentovali vytrvalosťou a túžbou podať čo najlepšie výkony. Spestrením podujatia bolo vystúpenie študenta fakulty elektrotechniky a informatiky v hre boccia Samuela Andrejčíka, ktorý na paralympiáde v Rio de Janeiro získal zlatú medailu v súťaži párov a striebro v súťaži jednotlivcov.

Na záver organizátori odmenili troch najlepších študentov i zamestnancov v bežeckých kategóriách diplomami, medailami i vecnými cenami v podobe pekných pohárov. 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...