Vyhľadávanie:

Zostali na štíte Martina

Zostali na štíte Martina

Pre HC Košice sa sezóna 2016/2017 predčasne skončila vo štvrťfinále play-off

Pred sezónou 2016/2017 mali hokejisti HC Košice smelé plány a predsavzatia - hrať vo finále. Naposledy sa tešili zo zisku majstrovského titulu v roku 2015. Vtedy vo finále zdolali hokejistov z Banskej Bystrice 4:2 na zápasy. Vlani už na banskobystričanov výkonnostne nestačili
a rovnakým pomerom, ale 2:4 na zápasy svojmu súperovi v semifinále podľahli a v konečnej tabuľke obsadili 3. miesto. V práve sa končiacej sezóne chceli Košičania tento neúspech napraviť. V základnej časti hrali so striedavým úspechmi a čiastočne aj s nepresvedčivými výsledkami. Po nej skončili v tabuľke tretí a vo štvrťfinálovej sérii play-off hrali so šiestym tímom tabuľky základnej časti, s MHC Martin. Aj vlani sa stretli vo štvrťfinále s tým istým súperom, lenže vtedy sa s ním nemaznali a hravo ho zdolali na zápasy 4:0.

Situácia sa v tomto roku neopakovala a po výsledkoch 4:0, 1:2 doma, 1:4 a 0:3 vonku, 3:1 opäť doma a 0:1 na ľade v Martine, hokejisti HC Košice prehrali na zápasy 2:4 a z ďalších bojov vypadli. Nepomohla im ani výmena na trénerskej lavičke, keď tri kolá pred koncom základnej časti Rostislava Čadu a Marcela Šimurdu vystriedali Miroslav Marcinko a Anton Bartánus. Favorit z Košíc nepodával v týchto záverečných zápasoch vzhľadom na kvalitný káder adekvátne výkony a tak po šestnástich rokoch nepostúpil do semifinále. Zverenci novej trénerskej dvojice teda nebudú hrať o medaily, čo všetci fanúšikovia HC považujú za neúspech. V konečnom účtovaní najvyššej súťaže skončia naši hokejisti po vlaňajšom 3. mieste teraz na piatej priečke.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...