Vyhľadávanie:

Príďte povzbudiť

Príďte povzbudiť

Tanečný pár Szilágyi - Kozáková súťažia v sobotu v Košiciach o ďalší titul majstra Slovenska

Richard Szilágyi a Silvia Kozáková. Spomínate si? Sú to víťazi minuloročnej súťaže Talent Night v kategórii tanec. Mladý tanečný pár zaujal porotu, mimochodom, nie po prvý raz, pred štyrmi rokmi v rovnomennej súťaži obsadili tretie miesto, ale získal si aj srdcia divákov, vďaka ktorým vyhrali tiež súťaž v SMS hlasovaní. Z úspechu mala mladá dvojica veľkú radosť a netajila sa ambíciami ísť ďalej, zlepšovať sa a vyhrávať.

"Finančná odmena v súťaži od U. S. Steel Košice nám umožnila spolupracovať s momentálne najuznávanejšími trénermi na Slovensku," hovorí R. Szilágyi, ktorý v uplynulom polroku stihol absolvovať aj operáciu menisku. Mesačná pauza sa však nijako neodrazila na výkonoch tanečného páru, naopak. Len čo to koleno dovolilo, postavili sa na parket. "Trénujeme denne. Najmenej hodinu a pol, i viac, podľa toho koľko máme voľna," prezradí študentka Sisa. Tancu sa venuje už osemnásť rokov, Richard o niečo menej, štrnásť, spolu sú od roku 2001. Silvia je nielen úspešnou tanečníčkou, ale aj šikovnou návrhárkou a krajčírkou. Všetky kostýmy v ktorých vystupujú vymýšľa a šije sama.

Tvrdá práca nie je márna. V polovici februára tohto roku si vytancovali spomedzi pätnástich tanečných párov titul majstrov Slovenska v kombinácii desiatich tancov, čo je kombinácia štandardných a latino tancov. V týchto dňoch sa maximálne sústreďujú na majstrovstvá Slovenska v latinsko-amerických tancoch, ktoré sa uskutočnia v sobotu 10. marca v Infiniti aréne v Košiciach. "Ambície sú samozrejme vysoké a chystáme sa znovu zaútočiť na popredné miesta," prezrádza Richard. "Bude to náročné, v Košiciach sa zíde kompletná slovenská tanečná špička a páry, ktoré sa špecializujú výslovne na latinsko-americké tance. Úspechom bude už účasť vo finále. Chceli by sme obstáť čo najlepšie, už aj preto, že súťažíme v domácom prostredí. Veríme, že budeme mať podporu publika aj z radov železiarov."

Podujatie je pre Košičanov určite atraktívne, veď takúto vrcholnú súťaž si mohli naposledy vychutnať pred desiatimi rokmi. Galavečer v starej športovej hale sa začína o 19. hodine. Okrem dvadsiatich štyroch najlepších párov, ktoré postúpia do finále z podvečerných predkôl, podujatie spestria aj vystúpenia známych hudobných skupín.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...