Vyhľadávanie:

Pripravujú sa na Kavečianskej

Pripravujú sa na Kavečianskej

Hokejisti úradujúceho majstra HC Košice už druhý týždeň zarezávajú na ľade

Kvôli modernizácii Steel Arény sa hokejoví majstri z HC Košice pripravujú na novú sezónu od pondelka 26. júla 2010 na ľade starého štadióna na Kavečianskej ceste. "Prvý týždeň sme sa pripravovali denne dvojfázovo. Vždy po dvoch hodinách predpoludním od desiatej a popoludní od sedemnástej hodiny," poskytol nám úvodnú informáciu na prvom tréningu asistent trénera Pavol Zůbek a pokračoval: "Musíme sa uskromniť, dva týždne tu na ľade nejako vydržíme. Do prípravy sa zapojilo 26 hráčov, chýbal nám iba tretí brankár, 18-ročný Dominik Riečický z nášho majstrovského dorasteneckého družstva, ktorý sa do prípravy zapojí neskôr. Z tímu, ktorý absolvoval letnú prípravu na suchu, chýbajú viacerí hráči. Trojica útočníkov Marek Mertel, Marcel Baláž a Ondrej Gmitter sa pripravuje na prvoligovej farme v Bardejove a mladíci z našej juniorky - Martin Marinčin, Dominik Šimčák, Oliver Jokeľ a Tomáš Jurčo sa pridali k reprezentačnému výberu do 20 rokov. Keďže v kádri mužstva po sezóne došlo k viacerým zmenám, snažíme sa, aby sa novovytvorené obranné dvojice i útočné formácie zohrávali už od prvého tréningu. S kolegom Rostislavom Čadom máme k dispozícii týchto hráčov: brankári Hudáček a Halász, obranné dvojice Tabaček - Slimák, Šeda - Deyl, Šterbák - Grman, Homér - Huba a Pichnarčík, útoky Tomík, Gron, Bartoš - Andrašovský, Frolík, Haščák - Jenčík, Vorel, Miklík - Kriška, Pašek, Buc - Chovan, Hričina a Marcinko, ktorý však po príprave u nás odletí v septembri späť do kempu New York Islanders."

Fanúšikovia nášho majstra sa mohli už včera, 3. augusta, tešiť z jeho prvého oficiálneho vystúpenia na ľade. Na štadió­ne na Kavečianskej odohrali prvé z jedenástich naplánovaných prípravných stretnutí proti HC O5 Banská Bystrica, ktoré sa skončilo po uzávierke tohto vydania Ocele východu. Druhý zápas odohrajú Košičania opäť na Kavečianskej, v piatok 6. augusta, keď si zmerajú sily s Popradom.

Na budúci týždeň potom odchádzajú hokejisti HC Košice do Švajčiarska a Rakúska, kde v rámci prípravy odohrajú päť priateľských medzinárodných stretnutí. Po návrate budú v Steel aréne štartovať na domácom turnaji Cassovia Hockey Cup. S ostrieľanými súpermi odohrajú tri zápasy. "Tešíme sa na množstvo zaujímavých medzinárodných stretnutí s mužstvami z KHL, Česka, Švajčiarska i Rakúska. Pre náš tím to bude určite užitočnejšia konfrontácia síl, než hrať v príprave so slovenskými mužstvami. S nimi sa často stretávame v extralige," vyjadril sa kapitán Peter Bartoš.

Program prípravných zápasov:
piatok 6. 8.: HC Košice - HK Poprad (na ľade ZŠ Kavečianska)
streda 11.8.: Ambri-Piotta (Švajč.) - HC Košice (hrá sa vo Švajčiarsku)
štvrtok 12.8.: Lokomotiv Jaroslavľ (KHL) - HC Košice (hrá sa vo Švajčiarsku)
piatok 13.8.: Lokomotiv Jaroslavľ (KHL) - HC Košice (hrá sa vo Švajčiarsku)
štvrtok 19.8.: Graz (Rakúsko) - HC Košice
piatok 20.8.: Viedeň - HC Košice
utorok 24.8.: HC Košice - Třinec alebo CSKA Moskva (turnaj Cassovia Hockey Cup)
streda 25.8.: HC Košice - Třinec alebo CSKA Moskva (turnaj v Košiciach)
štvrtok 26.8.: HC Košice - HK Poprad / HC Vítkovice (turnaj)
utorok 31.8.: Bardejov - HC Košice (generálka pred extraligou)

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...