Vyhľadávanie:

Prvá TREND Business Brunch o energetickej efektívnosti firiem

Prvá TREND Business Brunch o energetickej efektívnosti firiem

Košickí oceliari podporujú využitie druhotných surovín

Týždenník Trend zorganizoval 30. marca 2010 v Bratislave prvé z plánovaných pravidelných diskusných podujatí odborníkov a mienkotvorných osobností slovenského hospodárstva a biznisu na aktuálnu hospodársku tému. TREND Business Brunch sa venoval zvyšovaniu energetickej efektívnosti firiem na Slovensku. Medzi účastníkmi panelovej diskusie bol aj viceprezident U. S. Steel Košice pre technológiu Vladimír Jacko. Okrem iného poukázal na diskrimináciu vyplývajúcu zo slovenského zákona o podpore obnoviteľných zdrojov energie.

"Tento zákon absolútne ignoruje existenciu druhotných zdrojov energie (napríklad odpadové plyny, ktoré vznikajú počas výroby v hutníckom cykle) a následne nepovoľuje podporiť ich využitie, ako prostriedku zvyšovania energetickej účinnosti. V našej spoločnosti odpadové plyny efektívne využívame na výrobu tepla, pary a elektriny, pričom firma nielenže nezískala žiadne subvencie na výrobu sekundárnych zdrojov energie, ale na základe aktuálneho návrhu Európskej komisie to U. S. Steel Košice môže priniesť po roku 2012 v súvislosti s CO2 dodatočné náklady. Takýto prístup k zaobchádzaniu s odpadovými plynmi na základe revidovanej smernice EÚ ETS zdražie technológie zabezpečujúce energetickú efektívnosť a bude teda demotivujúci pre ďalšie investície v oceliarskom priemysle v Európe," zdôraznil V. Jacko na stretnutí.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...