Vyhľadávanie:

Prvé kurzy už v najbližších dňoch

Prvé kurzy už v najbližších dňoch

Výhody e-learningu, moderného spôsobu vzdelávania, sú nesporné

E-learning je moderný spôsob vzdelávania s podporou počítačových technológií, ktorý v sebe spája text, obrazovú informáciu a zvuk. Poskytuje nielen vedomosti, ale snaží sa sprostredkovať aj samotný proces učenia: jeho postupnosť, logiku výkladu, opakovanie, cvičenie a skúšanie nadobudnutých vedomostí. Výhodou je, že si každý môže určiť čas, kedy sa bude vzdelávať, do určitej miery aj študijné tempo a obsah vzdelávania a má tiež možnosť kedykoľvek sa vrátiť k už absolvovanému kurzu.

Samozrejme, nie všetky školenia sa dajú realizovať formou e-learningu, ale vhodným zlúčením klasických prístupov a e-learningu je možné zo vzdelávania urobiť pútavý, adresný, individuálny a interaktívny proces integrovaný do každodenného života. Aj pre oblasti, kde je osobný kontakt s lektorom považovaný za nezastupiteľný, je možné napríklad elektronicky "predškoliť" študentov. Tí potom na školenie s lektorom prichádzajú už s množstvom informácií a otázok, lektor sa môže venovať iba zaujímavým či zložitejším častiam výučby a tak významne obohatiť jej obsah.

"V oblasti vzdelávania sa chceme rozvíjať a neustále zlepšovať, preto sme sa rozhodli v prípade niektorých kurzov formu výučby rozšíriť," hovorí generálny manažér pre zabezpečenie a rozvoj ľudských zdrojov Milan Polča. "V spolupráci s našimi odbornými útvarmi sme pre TH zamestnancov pripravili e-learningové školiace programy pre systém manažérstva kvality (SMK), systém environmentálneho manažérstva (EMS), ochranu pred požiarmi a konzultácie k opakovacím skúškam z predpisov bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci." Ako ďalej konštatoval, v oblasti manažérskeho vzdelávania sú v štádiu prípravy krátke kurzy. Ide napríklad o Manažment času a priorít, Riešenie problémov a rozhodovanie alebo Prezentačné zručnosti.

V najbližších dňoch dostanú TH zamestnanci e-mail týkajúci sa opakovacieho školenia z SMK a EMS formou e-learningu. Na osobnom portáli v časti Školenia - e-learning sú pre nich pripravené oba kurzy, ktoré si musia preštudovať a následne, do uvedeného termínu, absolvovať testy. Informácia o absolvovaní školenia a výsledky testu budú automaticky prenesené do IS Financial 2000. Výsledky testu bude mať tiež k dispozícii priamy nadriadený. Absolvovanie kurzu Systém manažérstva kvality, aj s testom, bude každému trvať približne jednu hodinu, kurz Systém environmentálneho manažérstva asi 40 minút. Samozrejme, tento čas je len orientačný. Platí v prípade, že kurz budú jeho frekventanti robiť celý naraz, bez prerušenia a bez zohľadnenia individuálneho tempa štúdia.

O realizácii ďalších nových e-learningových kurzov budeme včas informovať.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...