Vyhľadávanie:

Prvú vyhrievanú zastávku majú vysokopeciari

Prvú vyhrievanú zastávku majú vysokopeciari

Originálny nápad eliminuje riziko úrazu

Jedným z výsledkov procesu eliminácie rizík na úseku prvovýroby, konkrétne v divíznom závode Vysoké pece, bola realizácia pilotného projektu vyhrievanej autobusovej zastávky. Uskutočnila sa pod patronátom riaditeľa pre bezpečnosť práce prvovýroby Tomáša Zagatu a riaditeľa DZ Vysoké pece Mareka Jenča za podpory viceprezidenta pre výrobu Marcela Novosada.

Na realizáciu tohto originálneho nápadu vybrali pracovné tímy ako prvú zastávku pri starej administratívnej budove vysokopecného závodu, v blízkosti ktorej sa nachádza šatňa a je tu veľký pohyb osôb. Cieľom bolo zabrániť riziku pošmyknutia sa a pádu zamestnancov pri nastupovaní do autobusu a pri vystupovaní z neho a tiež pri samotnom čakaní na spoj vnútropodnikovej dopravy.

Vyhrievaná zastávka má dve prednosti. Prvou bezpečnostnou výhodou je, že v prípade nepriaznivých klimatických podmienok, ako sú sneženie a teploty pod bodom mrazu, povrch zastávky nie je, na rozdiel od okolia, pokrytý snehom ani ľadom. Zastávka je suchá, čo eliminuje vznik úrazu v dôsledku pošmyknutia a následného pádu. Ďalšou výhodou je, že na údržbu vyhrievanej zastávky v zimnom období (odhŕňanie snehu, posýpanie posypovým materiálom) nie je nutná pracovná sila.

Technológia aplikovaná pri projekte vyhrievanej zastávky je použiteľná na všetkých zastávkach vnútropodnikovej dopravy v spoločnosti U. S. Steel Košice a môže sa tiež využiť na vyhrievanie najfrekventovanejších chodníkov.

Sme presvedčení, že aj tento projekt prispeje k zvýšeniu bezpečnosti zamestnancov spoločnosti a bude ďalším z prostriedkov na dosiahnutie nášho cieľa, ktorým je nulová úrazovosť.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...