Vyhľadávanie:

ARP_2075_lakoplast1

Rekordne v zušľachťovniach i v oceliarni

Rekordne v zušľachťovniach i v oceliarni

ARP_2075_lakoplast1

Tím pozinkovacej linky č. 2 v divíznom závode Zušľachťovne a obalová vetva v júli opäť zabodoval, keď si na svoje konto pripísal nový mesačný výrobný rekord vo výške 20 511,16 tony. „Starý rekord z januára 2018 sme prekonali o 111,9 tony. Rekord je o to cennejší, že sme zároveň dosiahli aj najnižší divert, a to vo výške len 0,39 percenta. Pod tento výborný výsledok sa podpísalo predovšetkým úsilie veľkého kolektívu ľudí - od operátorov na linke cez prevádzkovú údržbu až po ostatné podporné útvary. Docielili sme tiež historicky najnižšie percento neplánovaných prestojov, a to vo výške len 1,77 percenta. Predošlé výrobné rekordy sme dosahovali hlavne v chladnom období a tento je prvý, ktorý sa nám podaril v lete a počas dovolenkového obdobia. Aj touto cestou sa chcem poďakovať všetkým, ktorí k tomuto výbornému výsledku prispeli,“ okomentoval rekord Jozef Filipovský, vedúci prevádzky Zušľachťovne 1.

Pochlapili sa aj oceliari v prevádzke ZPO2, ktorí zaznamenali rekordnú sekvenciu liatia trvajúcu 38 dní, 16 hodín a 33 minút. Pokorili tak predchádzajúci rekord z roku 2007 na ZPO1, ktorý predstavoval 36 dní, 6 hodín a 23 minút. A pridali aj ďalší skvelý výsledok v podobe rekordu v počte tavieb, ktorý má na ZPO2 hodnotu 1368 tavieb. Rekord spred jedenástich rokov tu oceliari prekonali o 184 tavieb. „Zaslúžili sa o to tímy tak technológie, ako aj údržby,“ pochválil oceliarov vedúci prevádzky ZPO2 Vladimír Pajzinka.  

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...