Vyhľadávanie:

Rokovali o využití umelého kameniva

Rokovali o využití umelého kameniva

Uplynulý týždeň, v piatok 14. marca, zavítal do U. S. Steel Košice štátny tajomník ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Slovenskej republiky Viktor Stromček, ktorého sprevádzala skupina odborníkov z Národnej diaľničnej spoločnosti a Slovenskej správy ciest. Hostia sa zaujímali o možnosti využitia nášho umelého hutného kameniva pri výstavbe cestných komunikácií v regióne východného Slovenska. Štátny tajomník sa stretol s viceprezidentkou pre dcérske spoločnosti a externé služby Elenou Petráškovou, viceprezidentom pre vonkajšie vzťahy, riadenie a rozvoj podnikania Miroslavom Kiraľvargom a odborníkmi na výrobu umelého hutného kameniva z dcérskej spoločnosti RMS, a. s. Košice. Zo stretnutia vyplynulo, že štát má záujem využívať umelé kamenivo pri výstavbe diaľnic, finálnemu rozhodnutiu však predchádza viacnásobný schvaľovací proces. "Mnohé projekty na výstavbu diaľnic realizujeme z európskych fondov, čo má významný vplyv na naše rozhodovanie," uviedol V. Stromček. O tom, či umelé hutné kamenivo budú štátne spoločnosti využívať pri výstavbe ciest, nás bude, ako uviedol štátny tajomník, ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja včas informovať.

Súčasťou jednodňovej návštevy bola aj prehliadka závodu. Prednosť dostali prevádzky, ktoré súvisia s výrobou a spracovaním umelého hutného kameniva. Hostia najprv zavítali na granuláciu RMS, kde sa spracováva vysokopecná troska. Odtiaľ sa skupina premiestnila k rotačným výklopníkom, no ešte predtým si z autobusu prezrela koksárenské batérie. Hosťom sa chvíľu venoval aj riaditeľ divízneho závodu Vysoké pece Marek Jenčo, ktorý im priblížil proces výroby surového železa. Na záver si hostia prezreli oceliareň v sprievode jej riaditeľa Mareka Lukačína.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...