Vyhľadávanie:

Rovnaké šance pre každý mladý talent

Rovnaké šance pre každý mladý talent

U. S. Steel Street basket 2006 po prvý raz pod strechou košickej Steel Arény

V nedeľu 18. júna 2006 Košice pokračovali v oslavách basketbalu. Po vynikajúcich výsledkoch profesionálov v ženskej i mužskej extralige, sa v košickej Steel Aréne uskutočnila súťaž amatérov U. S. Steel Street basket 2006. Od rána 104 tímov hralo na osmich ihriskách (dva na plexisklových doskách a 6 na klasických, drevených) so špeciálnym povrchom. Hralo sa v piatich kategóriách - V.I.P., OPEN, ženy, chlapci a dievčatá. Už od neďeľňajšieho rána bolo v Steel Aréne rušno, tuho sa bojovalo o každú loptu, o každý kôš.

O štvrtej popoludní basketbalistov i basketbalistky pozdravil prezident U. S. Steel Košice David H. Lohr. "Je pre mňa poctou byť na takomto skvelom podujatí, vidieť všetkých týchto mladých ľudí, ako nadšene sa zapojili do tohto podujatia," povedal. Zároveň oznámil, že U. S. Steel Košice sa rozhodla realizovať program podpory pre mladé basketbalistky zo sociálne znevýhodnených rodín a tak poskytne rovnosť šancí a možnosť presadiť sa každému talentu v tomto športe. V krátkom čase je to zo strany USSK už druhý program podpory mladých športovcov (po mladých hokejistoch), umožňujúci ďalej sa rozvíjať mladým talentovaným športovcom, ktorým na to chýbajú hlavne finančné prostriedky.

Vyhlásenie Programu podpory mladých basketbalistiek účastníkov podujatia zaujalo. Na palubovke v prestávke medzi zápasmi boli aj desať až trinásťročné dievčatá klubu Abovia - Adriana Töröková, Ivana Hadbauniková a Petra Zelenayová, ktoré sa basketbalu venujú od ranného detstva. K tomuto športu ich doviedli rodičia a odvtedy sa im basketbal stal ich veľkým koníčkom. "Basketbalu sa, samozrejme, chceme venovať aj v budúcnosti a dostať sa čo najďalej, hoci aj do reprezentácie. Je to vynikajúci relax po vyučovaní v škole, skvelá možnosť ako využiť voľný čas, a dobre to vplýva aj na štíhlu líniu," odpovedali na otázku Ocele východu, čo plánujú s basketbalom ďalej. Všetky dievčatá Program podpory mladých basketbalistiek ocenili, veď, ako povedali, každý talent by mal mať rovnakú šancu a možnosť presadiť sa.

O skvelú atmosféru v Steel Aréne sa svojím povzbudzovaním postarali aj diváci, ktorí vytvorili skvelú kulisu pre súťažiacich basketbalistov. V exhibičnom zápase si basketbal na palubovke za družstvo USSK zahral aj David H. Lohr.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...