Vyhľadávanie:

Ruky hore!

Ruky hore!

Vedeli ste, že počas dňa by sme mali zdvihnúť ruky na 2 až 5 minút?

Home office s nami posledné roky riadne zatočil. Ponúkol nám síce tráviť neobmedzený čas pri notebookoch, stal sa z nás tvor flexibilný, no na druhej strane sa nám priamo úmerne zdeformovala chrbtica, ovisli ramená a celkovo pôsobíme unavene, staro. Zmenil sa nám denný rytmus, stravovacie návyky a hlavne mnohí sme zleniveli. Bolí nás hlava, kĺby, kazí sa nám zrak a hrbíme sa viac. Okrem iného.

Presne tak sa správajú aj naše vnútorné orgány a zmenšuje sa ich životný priestor. Pomalé trávenie, tlak na hrudi, bolesti v krížoch sú výsledkom (aj) chabého držania tela.

Teóriu všetci ovládame, však?

Všeobecne nám príde ťažkopádne pretransformovať sa počas dňa  z pozície paragraf na pozíciu pravítko. Zložité riešenie však hľadať nemusíme.

Dobrá správa! Na to, aby sme sa počas dňa dokázali narovnať, stačí naozaj málo. Vystrite ruky do výšky a poriadne sa natiahnite!

Ak zdvihneme ruky napríklad po jedle, tráviaci trakt sa pekne narovná a dosiahneme aj rýchly prechod jedla. To isté platí aj po pití. Voda v tomto prípade nie je zadržiavaná v tele.

Celkovo dosiahneme lepší pocit počas dňa, pocit, že sa dokážeme nadýchnuť a možno aj usmiať

Každopádne nezabudnite: Vaše telo je váš domov. Vaša chrbtica je strom vášho života. Tak si na seba nájdite chvíľku čas.

Cvičte. Čokoľvek.

Hýbte sa. S radosťou.

Autorka sa vo svojom voľnom čase venuje ako kondičná trénerka rôznym cvičeniam s ľuďmi.

 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...