Vyhľadávanie:

RÚZ vyzýva vládu, aby pre energetickú krízu predstavila plán riešení

RÚZ vyzýva vládu, aby pre energetickú krízu predstavila plán riešení

Bratislava 13. septembra - Zamestnávatelia združení v Republikovej únii zamestnávateľov (RÚZ) vyzývajú vládu, aby v súvislosti s energetickou krízou čo najskôr predstavila krízový plán riešení. Upozornili, že dôsledky masívneho zdražovania energií pociťujú všetky sektory, bez okamžitého prijatia systémových opatrení budú nasledujúce mesiace fatálne. Obmedzenie produkcie, pozastavenie výroby, uzatvorenie prevádzok a hromadné prepúšťanie sa podľa nich môže na Slovensku čoskoro stať realitou.

"Za týchto pár mesiacov už veľké množstvo závodov znížilo svoju produkciu alebo prestalo vyrábať úplne. Isté je, že pribudnú aj ďalšie. Je preto nevyhnutné, aby slovenská vláda vystupovala na rokovaniach v Bruseli asertívne, pokiaľ ide o hľadanie riešení na udržanie ekonomiky a podnikov v Európe a na Slovensku. S ohľadom na závažnosť situácie sme presvedčení, že naša vláda vie nájsť podporu pri riešení aj u iných vlád členských krajín EÚ," povedal v utorok, 13. septembra, na stretnutí s novinármi prezident RÚZ Miroslav Kiraľvarga.

Celý text správy TASR ako aj video vystúpenia Miroslava Kiraľvargu, Prezidenta RÚZ nájdete na web stránke:  RUZ vyzýva vládu


Text a foto (TASR, Ján Bača): Miroslav Kiraľvarga, Prezident RÚZ a Viceprezident pre vonkajšie vzťahy, riadenie a rozvoj podnikania

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...