Vyhľadávanie:

Rýchlejšie, vyššie, silnejšie...

Rýchlejšie, vyššie, silnejšie...

Partnerom Košického športového leta 2012 je aj košická oceliareň

V poradí už ôsmy ročník Košického športového leta odštartoval minulý týždeň v pondelok 9. júla 2012 v priestoroch Športovo - zábavného areálu na Alejovej ulici. Partnerom podujatia, ktoré sa koná pod heslom Rýchlejšie, vyššie, silnejšie, čestne a v priateľstve, je spoločnosť U. S. Steel Košice. Zámer projektu sa rokmi nemení. Organizátori sa snažia zapojiť do pohybových aktivít čo najviac prázdninujúcich detí a mládeže so zámerom zvrátiť trend medzi mladou generáciou, v ktorom intelektuálne aktivity a pasívne trávenie voľného času čoraz viac prevažujú nad pohybovými aktivitami a telesným rozvojom.

"Do ôsmeho ročníka Košického športového leta sa nateraz zapojilo vyše sto mladých ľudí a školákov," uviedol po otvorení podujatia Viliam Rác z Miestneho úradu Mestskej časti Košice - Juh. "Pripravili sme pre nich súťaže vo futbale, stolnom tenise, tenise, hokejbale, šachu i pétanque. Podujatie sa uskutoční v dvoch na sebe nezávislých turnusoch. Prvý sa začal 9. júla a potrvá do 20. júla, druhý bude v druhom prázdninovom mesiaci - od 6. augusta do 17. augusta. A ako hodnotím záujem detí? V doterajšej histórii organizovania tohto podujatia sme ani raz nezaznamenali taký veľký interes o futbal. Na ihriskách zápolí až dvadsaťdva mužstiev."

Víťazi jednotlivých turnusov v každej športovej disciplíne budú súperiť o super pohár starostu MČ Košice - Juh počas Dňa otvorených dverí 2012, ktorý sa v areáli uskutoční 29. augusta 2012.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...