Vyhľadávanie:

S číslom 1 odštartuje Boris Buxár

S číslom 1 odštartuje Boris Buxár

Olympiáda V týchto dňoch sa už začalo prihlasovanie sa na našu Zimnú olympiádu i na Detský zimný karneval. Pre bežcov potrvá do 2. februára a pre zjazdárov, snowboardistov a deti na karneval do 12. 2. 2004.
Zároveň sa prihlasujú deti našich zamestnancov, ktoré si chcú vyskúšať svoje schopnosti medzi slalomovými bránkami, aj na preteky obrovského slalomu v rámci Memoriálu Jána Tichého. V tomto roku to už bude VI. ročník memoriálu, na ktorý sa prihlasujú deti do kategórie prípravka ročníkov narodenia 1995 - 1997 a mladšie, do kategórie mladšie žiačky a žiaci roč. narodenia 1992 - 1994 a staršie žiačky a žiaci roč. nar. 1989 - 1991.

Tieto preteky sa konajú ako spomienka na Jána Tichého, lyžiarskeho nadšenca v osemdesiatych rokoch, ktorý sa pričinil o rozvoj tohto športu v železiarňach. Z jeho iniciatívy sa postavili v lyžiarskom areáli na Kojšovskej holi vleky a zrealizovala sa prestavba i prístavba chaty Erika.

Tak, ako po iné roky, aj vlani sa postavila na štart našej olympiády v zjazdovom lyžovaní celá rodina Buxárova. Otec Vladislav v kategórii do 50 rokov skončil na veľmi peknom 6. mieste spomedzi 65 štartujúcich, deti Boris a Denisa zase štartovali v mládežníckych kategóriách na pretekoch v rámci Memoriálu Jána Tichého.

V októbri minulého roku však otec tragicky zomrel. Jeho syn už v tomto roku prekročil vekovú hranicu pre účasť v mládežníckej súťaži a tak sa organizačný výbor rozhodol, že tento mladý pretekár, syn bývalého úspešného olympionika, sa postaví na štart v memoriáli mimo súťaž. Bude mu pridelené štartovné číslo 1.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...