Vyhľadávanie:

Šanca aj pre umelcov

Šanca aj pre umelcov

Prečo sa hutníci zapojili do grantového programu Spoločne pre región (3)

Využili príležitosť a zapojili sa do druhého ročníka grantového programu spoločnosti U. S. Steel Košice a Karpatskej nadácie Spoločne pre región. Prečo, a na čo sú zamerané ich projekty? Oslovili sme ďalších zamestnancov firmy

Jana ŠLOSÁROVÁ, úsek Riaditeľa pre vonkajšie vzťahy

Vážim si, že firma dáva šancu aj projektom na rozvoj kultúry v regióne, ich realizácia bez tohto grantového programu by bola pomerne náročná, miestami i nerealizovateľná.
Dlhodobo spolupracujem s ľuďmi, ktorí sa venujú hlavne výtvarnému umeniu - maľujú v ateliéroch i pracujú s deťmi. Mnohí nemajú šancu ukázať svoju tvorbu verejnosti. S cieľom prezentovať tvorivý potenciál ľudí žijúcich na východnom Slovensku sme v spolupráci s U. S. Steel Košice urobili 22 výstav hodnotných umeleckých diel zamestnancov, domácich či zahraničných autorov, ktoré mohlo vidieť takmer päťtisíc návštevníkov -hutníkov i obyvateľov nášho regiónu. Prečo som sa zapojila do grantového programu? Páčila sa mi myšlienka ľudí z Dizajn fóra - urobiť múzeum náradí a historických fotografií v priestoroch a na pozemku kúzelného Tvorivého domu na vidieku, ktorého sú tiež autormi. Zachovať hodnoty našich koreňov, učiť mladých hravou formou, patrí k cieľom projektu.
Prednedávnom sme riešili výstavbu rómskej galérie. Je hotová, krásna a funkčná. Vznikajú v nej pozoruhodné detské dielka za asistencie hrdých rodičov v oblekoch s kravatami, až je to miestami dojemné. Aj tentoraz to bude pekná spolupráca a verím, že ešte lepší výsledok. Nenechám si to ujsť.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...