Vyhľadávanie:

Šesťmiliónoví energetici

Šesťmiliónoví energetici

Máme pre všetkých košických hutníkov skvelú a inšpiratívnu správu. Energetikom sa 26. decembra 2023 podaril v oblasti bezpečnosti práce  skutočne husársky kúsok, ktorý sa len tak nevidí. Na svojom konte  majú už 6 000 000 hodín, ktoré odpracovali bez jediného OSHA úrazu. Divízny závod Energetika sa tak pripojil k dopravárom, ktorí ako prví dosiahli túto métu v januári 2020. Gratulujeme! Posledný OSHA úraz energetici zaznamenali pred viac ako piatimi rokmi, 5. novembra 2018, teda pred 1788 dňami. Pritom riziká na nich striehnu vari všade. Napriek tomu dokázali, že pri výrobe a rozvode 29 druhov médií, pri náročnej robote s elektrickým napätím, stlačeným vzduchom, horúcou vodou, parou alebo pri vysokých, či nízkych teplotách, je možné  nulovú úrazovosť dosiahnuť.

Čo za týmto úspechom vidí viceprezidentka U. S. Steel Košice pre energie a generálna právna zástupkyňa Elena Petrášková? „Skvelú manažérsku prácu v tejto oblasti nášho generálneho manažéra pre energie Laca Horvátha, riaditeľa divízneho závodu Paľa Országha,  všetkých vedúcich našich prevádzok na Energetike, koordinátorov, majstrov a každého jedného zamestnanca. Hovorím o manažérskej práci, osobnom prístupe každého člena energetického tímu. Treba si uvedomiť, že sme  v posledných dvoch  rokoch museli so zmenou dodávok uhlia riešiť vážne prevádzkové problémy, ktoré nám vytvárali aj nové bezpečnostné riziká. Náš tím riešil mnohé mimoriadne udalosti a opravy na ASU zariadeniach. Aj napriek týmto problémom sme tieto situácie vyriešili bezpečným postupom, bez úrazu a spoľahlivo sme doručili pre výrobu železa a ocele paru, technické plyny a všetky média, vrátane vody a jej čistenia,“ uviedla Elena Petrášková a dodala:  „Za týmto úspechom teda treba vidieť zodpovedný prístup k bezpečnosti práce každého člena nášho tímu. Chcela by som sa v tejto súvislosti tiež poďakovať generálnemu manažérovi pre bezpečnosť a ochranu Robertovi Meitnerovi a jeho tímu za podporu v tomto úsilí.“

A všetkým energetikom odkazuje zaslúžené: Veľké ĎAKUJEM! Skúsime pokoriť ďalšiu 3-miliónovú métu?“ 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...