Vyhľadávanie:

Šípky o týždeň

Šípky o týždeň

V rámci športových aktivít zamestnancov U. S. Steel Košice bude v tomto roku posledným šampionátom o majstra spoločnosti turnaj v hádzaní šípok. Uskutoční sa o týždeň, vo štvrtok 27. novembra, v estrádnej sále vysokoškolských internátov TU Košice na Jedlíkovej ulici. Začiatok súťaže je o 15. hodine.

Kto sa ešte nestihol prihlásiť, môže tak urobiť nielen dnes, ale posledný raz aj zajtra, 21. novembra, elektronicky na adrese: rfedak@sk.uss.com. Hrací systém v hádzaní elektronickými šípkami určí Slovenská šípkarska federácia, ktorá majstrovstvá technicky zabezpečuje, podľa počtu prihlásených.

Niekoľko informácií tým, ktorí sa takejto súťaže ešte nezúčastnili a ani nemajú s hádzaním šípkami žiadne skúsenosti. Vzdialenosť terča od štartovej čiary je 2,37 m. Stred terča je vo výške 1,72 m od podlahy. Hádže sa tromi šípkami, pričom po hodení tretej šípky sa počíta jedno kolo - ROUND. Kolá sa opakujú dovtedy, kým niektorý z hráčov nesplní podmienky hry a nevyhrá. Tomuto sa hovorí hra - LEG, ale zápas môže pozostávať z niekoľkých legov. Limitovaný počet kôl môže byť desať. Štandardne sa na turnajoch hrajú hry nazývané X01.

V čom táto hra spočíva? Na začiatku hry X01 má každý hráč 301 bodov. Po hodení troch šípok, teda po kole, sa hráči striedajú, pritom sa im z počtu 301 bodov odpočítava dosiahnutý počet bodov. Zvíťazí ten, kto po niektorom hode dosiahne presne 0 bodov (ak hodí pod 0, kolo sa neráta a pokračuje súper). Hra má väčšinou počiatočnú (IN), alebo konečnú (OUT) podmienku. Ak je potrebné hodiť dvojitú bodovú hodnotu na začiatku, aby sa dalo počítať, tak je to DOUBLE IN. Ak je potrebné hodiť na konci pre výhru, tak je to DOUBLE OUT. Hra je náročná na presnosť a na záver aj na stratégiu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...