Vyhľadávanie:

Šľachetní hutníci s otvoreným srdcom

Šľachetní hutníci s otvoreným srdcom

Zamestnanci U. S. Steel Košice patria k najaktívnejším darcom krvi v Košiciach

Obradná sieň Miestneho úradu MČ Košice – Staré mesto bola v predvianočnom čase svedkom slávnostného oceňovania dobrovoľných darcov, ktorým si Slovenský Červený kríž, Územný spolok Košice – mesto uctil ľudí neváhajúcich bez nároku na odmenu darovať to najvzácnejšie, čo človek má – svoju krv. Bronzové, strieborné, zlaté, ba i diamantové Janského plakety, ale aj najvyššie ocenenie - Medailu prof. MUDr. Jána Kňazovického, si prišli, v nejednom prípade aj v sprievode svojich blízkych a priateľov, prevziať desiatky Košičanov, pričom početnú skupinu z nich tvorili hutníci,  patriaci k najaktívnejším darcom krvi v našom meste. Všetkým z nich patrili na slávnosti nielen z úst riaditeľky ÚzS SČK Košice - mesto Zuzany Juskovej, ale aj zástupkýň transfúziologických oddelení v Košiciach a ďalších hostí, úprimné slová vďaky  a uznania za ich morálne počiny. Ich význam podčiarkol aj kultúrny program, v ktorom vystúpili talentovaní študenti Konzervatória Jozefa Adamoviča v Košiciach.

Zlatou Janského plaketou sa po minulomesačnej slávnosti dnes môžu medzi inými hutníkmi napríklad hrdiť aj Peter Piga či naša známa vytrvalostná bežkyňa, maratónkyňa Erika Billá, diamantovou, ktorú si muži vyslúžia za osemdesiat darovaní, zasa aktívny podporovateľ Hutníckej kvapky krvi počas májových firemných dobrovoľníckych dní U. S. Steel Košice Róbert Tuschl, alebo tým najvýznamnejším ocenením Medailou prof. MUDr. Jána Kňazovického za stonásobné darovanie krvi dobrovoľník Pavel Babej.

Všetkým oceneným železiarom, dlhoročným bezpríspevkovým darcom krvi, sa za ich šľachetnosť a prejavy ľudskosti v mene vedenia U. S. Steel Košice poďakovala aj generálna manažérka pre motiváciu a vzťahy s odborovými organizáciami Adriana Mihálová. „Za vašu osobnú angažovanosť v darcovstve krvi, ktorá pomáha zachraňovať ľudské životy, si zasluhujete obdiv, no najmä veľké poďakovanie. Vážime si, že aj takýmto  empatickým spôsobom šíria dobré meno našej spoločnosti,“ povedala okrem iného v krátkom príhovore, pričom zdôraznila, že košická oceliareň bude  v rámci svojho sociálneho programu  darcovstvo krvi medzi svojimi zamestnancami aj naďalej podporovať.          

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...