Vyhľadávanie:

Slafkovský alebo Paňková?

Slafkovský alebo Paňková?

Zažite ŠOK v priamom prenose

V piatok 3. marca spoznáme víťazov ankety Športová osobnosť Košíc, ktorá už 14 rokov mapuje úspešné príbehy, výsledky a vrcholy športového diania v metropole východu. Aj tohtoročných laureátov starostlivo vyberala Košická športová akadémia zložená zo skúsených novinárov a zástupcov vyhlasovateľa ankety zo spoločnosti Progress Promotion. Ich vizitky si môžete pozrieť tu:

ŠOK – Športová osobnosť Košíc (sportovaosobnost.sk)

Kto bude ocenený v kategórii legenda, handikepovaný športovec či športový kolektív? A kto sa stane absolútnym víťazom ankety? Pripomeňme, že v minulosti sa nimi postupne stali atlétka Dana Velďáková (2009), hokejista Peter Bartoš (2010), basketbalistka Lucia Kupčíková (2011), kulturista Igor Kočiš (2012), hádzanár Richard Štochl (2013), vodný lyžiar Alexander Vaško ml. (2014), tenistka Anna Karolína Schmiedlová (2015), basketbalistka Zuzana Žirková (2016), premožiteľka La Manche Zuzana Jusková (2017), hokejista Ladislav Nagy (2018), vytrvalec Tibor Sahajda (2019), a nakoniec v dvoch rokoch po sebe i dvojnásobný držiteľ Stanley Cupu Erik Černák (2020, 2021).

Pripravených je už všetkých 19 ocenení - kovových plastík z ateliéru akademického sochára Jána Leška.

Môžete byť pri tom

Sledujte živý prenos z galavečera v hoteli Double Tree by Hilton na televíznom programe telKE spoločnosti Antik v piatok 3. marca od 19.00 hod., alebo streaming na stránkach sportovaosobnost.sk a telke.sk, resp. na ich sociálnych sieťach.

K aktuálnemu ročníku ankety jej zakladateľ Branislav Koniar povedal: „Sme radi, že po dvoch improvizovaných rokoch sa môžeme vrátiť k pôvodnému formátu a naplniť vo väčšej miere aj spoločenský rámec tohto večera tak, aby laureáti i hostia mohli stráviť spoločne viac času, aby sa obnovovali vzťahy, o ktoré celá táto komunita počas pandémie prichádzala. Mnoho športových talentov i osobností, napokon tak, ako v ostatných oblastiach života, tento región v minulých rokoch opustilo. Tomu treba začať zlepšovaním podmienok pre šport intenzívnejšie čeliť. Tak aby sa mal neskôr kto starať aj o ďalšie generácie“.

Zastúpené bude aj mesto Košice, ktoré tento projekt od jeho vzniku v roku 2009 podporuje. V tejto súvislosti z úst primátora Jaroslava Polačeka odznelo: „Teší ma, že máme toľko úspešných športovcov, ktorí tak skvele reprezentujú naše mesto doma a vo svete. Pred 13 rokmi sa Športovou osobnosťou Košíc stala atlétka Dana Velďáková, v januári sme spolu s ňou, jej sestrou Janou a klubom Atletika Košice otvorili novú nafukovaciu atletickú halu v areáli ZŠ Laca Novomeského. Nedávno sme čiastočne zrekonštruovali Hádzanársku halu a o pár dní začíname s dostavbou Košickej futbalovej arény, aby spĺňala kritériá pre štadión IV. kategórie UEFA a mohli sa tu hrať aj reprezentačné zápasy. Dokončujeme rekonštrukciu Angels arény, koncom roka bude hotové aj Národné tréningové centrum pre tenistov a bedmintonistov. Tento rok chceme začať s výstavbou haly na Želiarskej ulici a výstavbou Národného olympijského centra plaveckých športov. Dokončíme aj viaceré menšie športoviská v areáloch škôl určených najmä pre mládež. Ako vidíte, v rámci Reštartu športu v meste robíme všetko preto, aby vznikli moderné športoviská, na ktorých nám vyrastú možno aj ďalší víťazi tejto obľúbenej ankety“.

Večerným programom bude hostí sprevádzať dvojica moderátorov - športový komentátor Marcel Merčiak a Košičanka Radka Kovaľ Mazáková.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...