Vyhľadávanie:

Slová vďaky za spoluprácu aj pre košickú oceliareň

Slová vďaky za spoluprácu aj pre košickú oceliareň

Desiate výročie založenia akciovej spoločnosti si minulý týždeň pripomenula Nemocnica Košice - Šaca, a.s., 1. súkromná nemocnica celým radom podujatí určených pre odbornú i laickú verejnosť. Ich cieľom bolo nielen predstaviť nemocnicu a jej jednotlivé odborné pracoviská, ale aj podeliť sa o praktické skúsenosti a prezentovať pracovné výsledky. Lekári pripravili bohatý a zaujímavý program, ktorý bude hodnotený aj kreditmi CME. Mimoriadne zaujímavý a úspešný bol IV. Mizlov internistický deň, ale aj IV. Dvořákov chirurgický deň či II. Koperdákovej deň ošetrovateľstva, pozornosti verejnosti sa tešila promenáda zdravia, ktorú nemocnica v súvislosti s oslavami zorganizovala 14. novembra v obchodnom centre Optima.

Prečo nemocnica, ktorá funguje už viac ako 40 rokov, oslavuje 10. výročie vzniku akciovej spoločnosti? "Odpoveď je dosť jednoduchá. Vošli sme do rieky, v ktorej ešte nikto neplával. Nevedeli sme, aké široké bude koryto a aký silný prúd. Nikto nám nevedel poradiť ako na to a sami sme zo dňa na deň žili v očakávaní, čo nám prinesie a aké to bude. Dá sa povedať, že dodnes to tak je. Múdri ľudia hovoria, že nič netrvá večne a nič nie je nemenné. A práve preto je dôležité sa v istých chvíľach zastaviť, obzrieť sa a zrekapitulovať prežité obdobie. Desať rokov spoločnosti je iste vhodný okamih," konštatoval riaditeľ nemocnice Juraj Vančík a okrem iného dodal: "Vnímame a budeme túto nemocnicu vnímať ako "špitál železiarov" a okolia, takzvaného prirodzeného spadu. Aktivitami prednostov, primárov a ich oddelení sme sa však stali vo viacerých prípadoch nemocnicou kraja, či Slovenska. Je to príjemný, ale aj zaväzujúci pocit."

V šačianskej nemocnici vykonajú ročne vyše pol milióna ambulantných vyšetrení, za rovnaké obdobie tu poskytnú zdravotnícku starostlivosť pre viac ako 15 tisíc hospitalizovaných pacientov. Kým ročný obrat nemocnice, informoval J. Vančík, predstavoval v roku 1997 približne 247 miliónov korún, v tomto roku sa blíži k 627 miliónom. O rastúcich výkonoch svedčia aj ďalšie fakty. Napríklad vlani vykonali v nemocnici 6500 operácií v celkovej anestéze, v tomto roku, za desať mesiacov 7400. To všetko s tým istým počtom zamestnancov...

Oslavy 10. výročia akciovej spoločnosti boli príležitosťou i na poďakovanie sa partnerom a podporovateľom nemocnice. Z rúk J. Vančíka prevzal ďakovnú plaketu vo štvrtok, 15. novembra, v posluchárni J. Charváta aj prezident U. S. Steel Košice David H. Lohr. "Toto ocenenie, ktoré preberám v mene našich zamestnancov, považujem za symbol našej spolupráce," povedal D. Lohr. "Vaša profesia je skutočne úctyhodná. Nie som na Slovensku dlho, len necelé tri roky, no nemohol som nezaznamenať, koľko krokov ste urobili dopredu. Idete správnou cestou. Viem, že máte skvelé plány do budúcnosti. Ich napĺňanie bude určite také excelentné, ako tomu bolo doteraz."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...