Vyhľadávanie:

Slovenský raj v zime

Slovenský raj v zime

Tip na víkend

Rokliny Slovenského raja s rebríkmi a stúpačkami sú v zime vhodné najmä pre adrenalínových turistov. Je tu však jedna pekná tiesňava, ktorá je vhodná aj na pohodlnú vychádzku s deťmi na krátke zimné dni – Tesnina.

Z Čingova sa vyberieme po modrej značke do Prielomu Hornádu. Na križovatke chodníkov Lesnica – ústie odbočíme doľava na zelenú značku. Pohodlným chodníkom cez jeden mostík ponad potok Lesnica prídeme k miestu, kde zelená cyklotrasa odbočuje doprava. Asi kilometer pôjdeme po tejto cyklotrase a pripojíme sa k modrej značke vedúcej na Klauzy. Pokračujeme po nej doprava. Zakrátko sa začne údolie zužovať, skaly sa približujú priamo k ceste a z potôčika na ľavej strane cesty sa stáva divoká riava. Údolie zdobia mimoriadne dekoratívne usušené byle mesačnice trvácej, ktoré sa jemne trasú vo vetre a vytvárajú zaujímavé vizuálne efekty.

Keď sa skaly opäť rozostúpia, prichádzame k smerovníku Tesnina, cieľu našej cesty. Späť sa vrátime tou istou cestou a užijeme si nové pohľady na skaly. Dĺžka trasy je 9 km.         

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...