Vyhľadávanie:

Spolu sme silnejší

Spolu sme silnejší

Obec Olejníkov leží neďaleko mesta Sabinov na úpätí Čergovského pohoria. Má niečo vyše 600 obyvateľov. Cieľom projektu Spolu sme silnejší bolo posilniť aktivity komunitného centra, ktoré sa snaží vytvárať podmienky na zmysluplné trávenie voľného času pre približne 200 detí z miestnej rómskej komunity. V centre pre deti organizujú aj doučovanie a vďaka dobrovoľníkom tu funguje tanečný aj výtvarný krúžok. Z grantu programu Spoločne pre región mohli realizovať ďalšie nové aktivity a súťaže.

Dana Felčíková a Veronika Čintalanová z komunitného centra hovoria: Nášmu komunitnému centru sa podarilo do aktivít zapojiť nových členov a osloviť mládež. Vďaka podpore z U. S. Steel Košice sme vytvorili novú klubovňu, ktorú deti navštevujú nepretržite. Uskutočnili sa v nej aj turnaje, a to v šípkach a pingpongu. Zakúpili sme takisto nový materiál na naše tvorivé dielne a deti si mali možnosť vyrábať náramky, kľúčenky, náhrdelníky a dekorácie, ktorými obdarovali svojich blízkych.“

V letných mesiacoch deti súťažili v rôznych športoch: futbal, florball, bedminton. Už nemuseli používať rôzne náhrady, ale skutočné športové brány a ďalšie originálne športové vybavenie. Voľný čas trávili aj hraním spoločenských hier, kolobežkovaním a jazdením na skateboardoch. Súťažila celá komunita, deti i dospelí. 

„Náš hlavný cieľ, ktorý sme si dali, a to spojiť komunitu, sme splnili. Ďakujeme vám za možnosť vykonávať našu prácu zaujímavejšie a atraktívnejšie,“ odkazujú z obce a komunitného centra Olejníkov. Športom sa snažia viesť deti k tomu, aby boli viac kolektívne a nesústreďovali sa len na seba. Zároveň ich tým motivujú k zdravému tráveniu voľného času, rozvíjajú ich cieľavedomosť a súdržnosť.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...