Vyhľadávanie:

Spomienka na holokaust

Spomienka na holokaust

Dvadsiaty siedmy deň v mesiaci Nisan (podľa židovského kalendára, od 20. marca do 18. apríla) je zasvätený spomienke na šesť miliónov obetí a na hrdinské povstanie vo varšavskom gete. V tomto roku je to podľa občianskeho kalendára 15. apríl (nedeľa). O 16. hodine sa v Dome umenia v Košiciach začne podujatie pod názvom Yom Hashoam - Deň holokaustu. Jeho súčasťou bude slávnostný koncert k pamätnému Dňu holokaustu v Izraeli.

Záštitu nad podujatím prevzal predseda KSK Zdenko Trebuľa. Účastníci si budú môcť vypočuť husľového virtuóza Alexandra Shonerta, klavírne skladby v podaní Natálie Shonert a Petra Györiho. Koncert bude aj spomienkou na Gizelu Fleischmannovú, vedúcu osobnosť slovenského židovstva a aktívnu bojovníčku za zastavenie deportácií do koncentračných táborov počas 2. svetovej vojny v Československu. Nebude chýbať ani poézia v podaní študentov triedy dospelých zo ZUŠ Bernolákovej. Podujatie organizuje Združenie Ester a Krajské osvetové stredisko v Košiciach.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...